Cursussen

Je kunt bij ons terecht voor de cursussen ‘Sterker in Mantelzorg‘, ‘Psychische problemen in de familie‘, ‘Omgaan met levend verlies‘ en ‘Na het Mantelzorgen‘.

Daarnaast organiseert Sterker sociaal werk de cursus ‘Rouwverwerking. Je ervaringen delen kan helpen‘.

Cursus Sterker in Mantelzorg

Voor volwassen mantelzorgers die op zoek zijn naar meer balans in hun leven zodat de belasting van zorgtaken dragelijk blijft.
De cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven. Er zijn 5 bijeenkomsten die om de 14 dagen plaatsvinden. Elke bijeenkomst heeft een ander thema, gericht op hoe de mantelzorger het zorgen voor een ander vol kan houden, door eerst goed voor zichzelf te zorgen. Er is ruimte voor gesprek en er worden oefeningen aangereikt. Klik hier voor de flyer.

Cursus Omgaan met levend verlies

Voor volwassen mantelzorgers die hun naaste zien veranderen door een aandoening en daardoor een voortdurend gevoel van verlies ervaren.
Samen kijken wij hoe je met dit verlies kunt omgaan. De cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden en deze bestaat uit 5 bijeenkomst die om de 14 dagen plaatsvinden. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Klik hier voor de flyer.

Cursus Psychische problemen in de familie

Voor volwassen familieleden en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. 
Samen leven met iemand die een psychische kwetsbaarheid heeft kan zwaar zijn. Hoe ga je hiermee om en blijf je zelf overeind? Pro Persona Connect organiseert i.s.m. Mantelzorg Nijmegen deze cursus. De cursus wordt 2 keer per jaar aangeboden en bestaat uit 6 bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden. Klik hier voor de flyer.

Cursus Na het Mantelzorgen

Voor volwassenen die geen mantelzorger meer zijn.
De cursus wordt meerdere malen per jaar gegeven. Er zijn 5 bijeenkomsten die om de 14 dagen plaatsvinden. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Er is aandacht voor het verlies, maar ook voor het herontdekken van jezelf en het (zinvol) invullen van dag en tijd. Klik hier voor de flyer.

Cursus Rouwverwerking. Ervaringen delen kan helpen

Voor volwassenen die een dierbare zijn verlopen.
Dit is een cursus van Sterker sociaal werk. Deze cursus wordt meerdere malen per jaar gegeven. Er zijn een aantal bijeenkomsten en elke bijeenkomst heeft een ander thema. Er wordt veel aandacht besteed aan emoties en gevoelens rond het verlies. Het delen van jouw ervaringen is een essentieel onderdeel van de bijeenkomsten. Hiervoor is het ook belangrijk dat je kunt luisteren naar de verhalen van lotgenoten. Klik hier voor de flyer.

Op de hoogte blijven

Wij sturen een paar keer per jaar e-mailberichten met daarin belangrijk nieuws voor mantelzorgers en berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen. Hier staat ook informatie in over onze cursussen en activiteiten voor jonge en volwassen mantelzorgers. Wil je deze e-mailberichten ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Informatie over deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze Facebookpagina. Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst.