Mantelzorgmakelaar

De mantelzorgmakelaar ondersteunt je met alle regeltaken rond de zorg. Van zorg en welzijn, wonen, tot inkomen, wet- en regelgeving en verzekeringen. Als het nodig is, neemt de mantelzorgmakelaar tijdelijk je regeltaken over. Zo zorgt de mantelzorgmakelaar voor overzicht. En overzicht geeft rust. Ook helpt hij of zij jou om de balans tussen zorgtaken, werk en privé (terug) te vinden. De mantelzorgmakelaar luistert, informeert én regelt, maar je houdt altijd zelf de regie. Klik hier om te zoeken naar een mantelzorgmakelaar.

Kosten

Aan het werk wat een mantelzorgmakelaar voor je verricht, zijn kosten verbonden. Informeer bij een mantelzorgmakelaar in de regio naar het uurtarief. De kosten kunnen in veel gevallen vergoed worden:

Vergoeding vanuit de zorgverzekering
Vanuit de aanvullende verzekering bieden steeds meer zorgverzekeraars een vergoeding voor het inhuren van een mantelzorgmakelaar. Hier vind je de lijst met vergoedingen voor de mantelzorgmakelaar per zorgverzekeraar.

Vergoeding door werkgevers
Het kan ook zijn dat de werkgever de kosten voor een mantelzorgmakelaar op zich neemt. Hij heeft er immers baat bij dat de medewerker de zorg zo goed mogelijk heeft geregeld. Ga hierover in gesprek met je werkgever.