Week van de Jonge Mantelzorger

1 t/m 7 juni staat in het teken van jonge mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger werd er landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Door heel het land werden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Zo ook in Nijmegen.

Week van de Jonge Mantelzorger 2021

Hieronder lees je een aantal reacties van ouders of van jonge mantelzorgers zelf die een cadeaubon hebben ontvangen en/of die mee hebben gedaan aan de Get Together ‘Escape Online’ en daarvoor een snoeptraktatie thuis hebben ontvangen:

 • “Ik waardeer u heel erg en ik ben er erg blij mee. Dankuwel.” 
  Een jonge mantelzorger van 20 jaar.
 • “Ik wil je hierbij nog hartelijk bedanken voor de mooie cadeaus die je gisteren bij Lena hebt afgeleverd. Wat een verwennerij en wat attent! Hartstikke leuk. Lena kan niet wachten om haar snack pakket vanavond te openen.” 
  Moeder van een jonge mantelzorger van 13 jaar.
 • “Ik vond het echt super leuk wat je kwam brengen. Zo aangenaam verrast!” 
  Moeder van drie jonge mantelzorgers van 7, 9 en 11 jaar.
 • “We vonden het allebei erg leuk! En niet alleen omdat we gewonnen hadden. Noah was eerst een beetje verlegen maar eenmaal bezig met de escape room wilde hij ook zijn camera aan doen dus dat is heel fijn voor hem geweest.” 
  Twee jonge mantelzorgers van 18 en 21 jaar.
 • “Heel erg bedankt voor de leuke tijd!” 
  Een jonge mantelzorger van 13 jaar.
 • “Jullie bedankt voor de leuke avond!!” 
  Een jonge mantelzorger van 18 jaar.
 • “Heel erg dank, was echt leuk!” 
  Een jonge mantelzorger van 27 jaar.
 • “Het was super leuk, alleen voor de dames nog erg moeilijk, maar heel erg bedankt. We hebben een leuke avond gehad.” 
  Moeder van twee jonge mantelzorgers van 9 jaar.

Week van de Jonge Mantelzorger 2019

Hieronder lees je een aantal reacties van ouders of van jonge mantelzorgers zelf die mee hebben gedaan aan de Get Together bij Pathé:

 • “Nog erg bedankt voor vandaag. We hebben het erg naar ons zin gehad.”
  Twee jonge mantelzorgers van 20 en 9 jaar.

   

 • “Hey, bedankt voor het organiseren. Het was leuk!”
  Een jonge mantelzorger van 30 jaar met zijn vriendin.

   

 • “Het was gezellig!”
  Een jonge mantelzorger van 27 jaar.

   

 • “Bedankt voor de leuke middag! Ik vond het hartstikke leuk! Als er meer van zulke dagen zijn hoor ik het graag!”
  Een jonge mantelzorger van 24 jaar.

   

 • “Heel erg bedankt, de kinderen hebben een geweldige middag gehad.”
  Moeder van drie jonge mantelzorgers van 21 jaar en twee van 13 jaar.

   

 • “Bedankt voor de leuke middag!!! De volgende keer zijn ze er zeker weer bij!”
  Moeder van twee jonge mantelzorgers van 10 jaar.

Deel je zorg

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Deel je zorg op school, met vrienden of familie, met een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen of met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn.

Mantelzorg Nijmegen
Wil je even je hart luchten, wil je dat er iemand even met je meedenkt of heb je andere vragen, neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen. Bekijk ook deze visual. Hier lees je waar je als jonge mantelzorger nog meer terug kunt voor hulp.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op haar Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten (voor jonge mantelzorgers).

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kan Mantelzorg Nijmegen ook een Whatsapp bericht sturen wanneer er een activiteit voor jonge mantelzorgers wordt georganiseerd. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die Mantelzorg Nijmegen op haar Facebookpagina heeft geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Mantelzorg Nijmegen verzendt de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: