Week van de Jonge Mantelzorger

In juni is er een landelijke Week van de Jonge Mantelzorger. In deze week doet Mantelzorg Nijmegen ieder jaar haar best om op een leuke manier stil te staan bij de grote en belangrijke rol van jonge mantelzorgers en zij probeert jonge mantelzorgers op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten. Hoe Mantelzorg Nijmegen invulling geeft aan de Week van de Jonge Mantelzorger is ieder jaar weer een verassing.

Hieronder volgen een aantal reacties die we na afloop van een Get Together tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger hebben ontvangen:

 • “Nog erg bedankt voor vandaag. We hebben het erg naar ons zin gehad.”
  Een jonge mantelzorger van 20 jaar met zijn broertje van 9 jaar
 • “Hey, bedankt voor het organiseren. Het was leuk!”
  – Jonge mantelzorger van 30 jaar met zijn vriendin
 • “Het was gezellig!”
  – Jonge mantelzorger van 27 jaar
 • “Bedankt voor de leuke middag! Ik vond het hartstikke leuk! Als er meer van zulke dagen zijn hoor ik het graag!”
  – Jonge mantelzorger van 24 jaar
 • “Heel erg bedankt, de kinderen hebben een geweldige middag gehad.”
  – Moeder van jonge mantelzorgers van 21 jaar en twee van 13 jaar
 • “Bedankt voor de leuke middag!!! De volgende keer zijn ze er zeker weer bij!”
  – Moeder van twee jonge mantelzorgers van 10 jaar

Deel je zorg

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Deel je zorg op school, met vrienden of familie, met een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen of met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn.

Mantelzorg Nijmegen
Wil je even je hart luchten, wil je dat er iemand even met je meedenkt of heb je andere vragen, neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen. Bekijk ook deze visual. Hier lees je waar je als jonge mantelzorger nog meer terug kunt voor hulp.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op haar Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor jonge mantelzorgers.

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kan Mantelzorg Nijmegen ook een Whatsapp bericht sturen wanneer er een activiteit voor jonge mantelzorgers wordt georganiseerd. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die Mantelzorg Nijmegen op haar Facebookpagina heeft geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Mantelzorg Nijmegen verzendt de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: