Week van de Jonge Mantelzorger

In de eerste week van juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger.

In Nijmegen groeit 20% van de kinderen en jongeren op met een zorgsituatie binnen het gezin. Een ouder, een broer of zus, een ander familielid, een zieke vriend of vriendin is langdurig ziek, heeft een beperking, verslaving of psychische problemen. Het gaat hier om jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tussen de 7 en 30 jaar die zorgen voor een naaste. Zij helpen bijvoorbeeld in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en/of helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten. Ze missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf en het kan hen ontbreken aan voldoende ontspanning.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt er landelijk aandacht gevraagd voor deze kinderen en jongeren. Door heel het land worden er activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, zo ook in Nijmegen.

Week van de Jonge Mantelzorger 2021

Hieronder lees je een aantal reacties van ouders of van jonge mantelzorgers die een cadeaubon hebben ontvangen en/of die mee hebben gedaan aan de Get Together ‘Escape Online’ en daarvoor een snoeptraktatie thuis hebben ontvangen:

 • “Ik waardeer u heel erg en ik ben er erg blij mee. Dankuwel.” 
  Een jonge mantelzorger van 20 jaar.
 • “Ik wil je hierbij nog hartelijk bedanken voor de mooie cadeaus die je gisteren bij Lena hebt afgeleverd. Wat een verwennerij en wat attent! Hartstikke leuk. Lena kan niet wachten om haar snack pakket vanavond te openen.” 
  Moeder van een jonge mantelzorger van 13 jaar.
 • “Ik vond het echt super leuk wat je kwam brengen. Zo aangenaam verrast!” 
  Moeder van drie jonge mantelzorgers van 7, 9 en 11 jaar.
 • “We vonden het allebei erg leuk! En niet alleen omdat we gewonnen hadden. Noah was eerst een beetje verlegen maar eenmaal bezig met de escape room wilde hij ook zijn camera aan doen dus dat is heel fijn voor hem geweest.” 
  Twee jonge mantelzorgers van 18 en 21 jaar.
 • “Heel erg bedankt voor de leuke tijd!” 
  Een jonge mantelzorger van 13 jaar.
 • “Jullie bedankt voor de leuke avond!!” 
  Een jonge mantelzorger van 18 jaar.
 • “Heel erg dank, was echt leuk!” 
  Een jonge mantelzorger van 27 jaar.
 • “Het was super leuk, alleen voor de dames nog erg moeilijk, maar heel erg bedankt. We hebben een leuke avond gehad.” 
  Moeder van twee jonge mantelzorgers van 9 jaar.

Week van de Jonge Mantelzorger 2019

Hieronder lees je een aantal reacties van ouders of van jonge mantelzorgers die mee hebben gedaan aan de Get Together bij Pathé:

 • “Nog erg bedankt voor vandaag. We hebben het erg naar ons zin gehad.”
  Twee jonge mantelzorgers van 20 en 9 jaar.
 • “Hey, bedankt voor het organiseren. Het was leuk!”
  Een jonge mantelzorger van 30 jaar met zijn vriendin.
 • “Het was gezellig!”
  Een jonge mantelzorger van 27 jaar.
 • “Bedankt voor de leuke middag! Ik vond het hartstikke leuk! Als er meer van zulke dagen zijn hoor ik het graag!”
  Een jonge mantelzorger van 24 jaar.
 • “Heel erg bedankt, de kinderen hebben een geweldige middag gehad.”
  Moeder van drie jonge mantelzorgers van 21 jaar en twee van 13 jaar.
 • “Bedankt voor de leuke middag!!! De volgende keer zijn ze er zeker weer bij!”
  Moeder van twee jonge mantelzorgers van 10 jaar.

Mantelzorg Nijmegen

Lees hier hoe wij voor jonge mantelzorgers van betekenis kunnen zijn. Onder Jonge mantelzorgers lees je wanneer je een jonge mantelzorger bent, verhalen van jonge mantelzorgers en welke handige websites er zijn.

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsten berichten op onze Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kunnen wij ook een Whatsapp bericht sturen wanneer wij een activiteit voor jonge mantelzorgers organiseren. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Facebook
U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u onze Facebookpagina ‘liken’ zodat de berichten die worden gedeeld voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze nieuwsbrief voortaan ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: