Week van de Jonge Mantelzorger

Je bent een jonge mantelzorger wanneer je bijvoorbeeld zorgt voor je broer(tje) of zus(je), een van je ouders, je opa of oma of iemand anders die belangrijk voor je is. Je zorgt omdat hij, zij of die langdurig ziek is, een beperking, verslaving of psychische problemen heeft. Je hebt zorg- regel- of huishoudtaken. En misschien heb je geen taken maar pas je soms op een broertje of zusje, hou je vaak rekening met de situatie of je maakt je veel zorgen. Woon, werk of ga jij in de gemeente Nijmegen naar school? Dan organiseren wij de Week van de Jonge Mantelzorger voor jou!


Get Together

Ben jij tussen de 7 en en 30 jaar? Dan nodigen wij uit voor een filmmiddag bij Pathé! Wij zorgen voor snacks, drinken, gezelligheid en je gaat kijken naar een van de nieuwste films. En na de film mag je ook nog een half uur gamen bij Go!Gaming binnenin Pathé! De Get Together is op zondag 2 juni van 12.45 tot ongeveer 16.00/16.30 uur. Neem voor vragen of om jezelf aan te melden contact met ons op. Bel naar 088 – 0011333 of e-mail naar info@mantelzorg-nijmegen.nl. Aanmelden kan tot donderdag 23 mei. Bij aanmelding krijg je van ons meer informatie. Ben je iets jonger of iets ouder en wil je graag komen, neem dan alsnog contact op!

Begeleider
Ben jij 13 jaar of jonger en vind je het spannend om alleen te komen? Dan mag jij één begeleider, bijvoorbeeld een van je ouders, meenemen. Let op: Jouw begeleider betaalt zelf voor een bioscoopkaartje, snacks, drinken en moet zich net als jij van tevoren aanmelden.


Come Get It

Wij willen jou ook graag een cadeaubon geven! Deze kun je op komen halen op dinsdag 4 juni tussen 13.00 en 17.00 uur in Wijkcentrum Hatert, Couwenbergstraat 22. Of op woensdag 5 juni tussen 13.00 en 17.00 uur in Voorzieningenhart de Ster, Queenstraat 37b. Let op: Wij geven de cadeaubon alleen aan jou mee. Je kan niet iemand namens jou sturen.

Klik hier om de flyer te downloaden.


Reacties in 2023

We konden dit jaar opnieuw tijdens de Come Get It Bol.com cadeaubonnen uitdelen. En dit keer hebben we samen met Mantelzorg Heumen, Mook en Middelaar en het Steunpunt Mantelzorg Beuningen een sportieve Get Together georganiseerd.

Reacties van ouders:
“Dankjulliewel nogmaals. Die kinderen zijn er echt super blij mee!”
“Nogmaals veel dank voor het super leuke initiatief!!”
“Wat leuk weer allemaal.”
“Heel erg bedankt voor de ontzettend leuke dag. Hij heeft genoten.”
“Hoi……onze kids zijn bij de Ark geweest om hun bon te halen en werden daar heel gastvrij ontvangen en werden verwend, ook met snoepje…..ze kwamen opgewekt thuis……….blij met de waardering”


Reacties in 2022

Dit jaar hebben we tijdens de Come Get It Bol.com cadeaubonnen uitgedeeld. En tijdens de Get Together zijn we samen met Mantelzorg Heumen, Mook en Middelaar en het Steunpunt Mantelzorg Beuningen met een grote groep jonge mantelzorgers naar de Efteling gegaan.

Reacties van jonge mantelzorgers:
“Het was een leuke dag!”
“Top dag, dank jullie wel!”
“Dank jullie wel was super gezellig.”
“Ja was echt een hele leuke dag! Bedankt.”
“Bedankt voor het leuke dagje EFTELING!!!”

Reacties van ouders:
“Bedankt allemaal, een prachtige dag beleefd!”
“Bedankt allemaal, heel erg genoten.”
“Bedankt voor alles. Ik heb er een achtbaanfanaat bij!”
“Echt een hele leuke dag gehad met mijn kinderen bedankt voor alles.”


Reacties in 2021

Dit jaar hebben we geen Come Get It georganiseerd maar hebben we VVV cadeaubonnen per post verstuurd. En tijdens de online Get Together hebben we samen met Mantelzorg Heumen, Mook en Middelaar, het Steunpunt Mantelzorg Beuningen en een groep jonge mantelzorgers een online escaperoom gespeeld. Zij die mee hebben gedaan hebben wij thuis een snoeptraktatie bezorgd.

Reacties van jonge mantelzorgers:
“Ik waardeer u heel erg en ik ben er erg blij mee. Dankuwel.”
“We vonden het allebei erg leuk! En niet alleen omdat we gewonnen hadden. Noah was eerst een beetje verlegen maar eenmaal bezig met de escape room wilde hij ook zijn camera aan doen dus dat is heel fijn voor hem geweest.”
“Heel erg bedankt voor de leuke tijd!”
“Jullie bedankt voor de leuke avond!!”
“Heel erg dank, was echt leuk!”

Reacties van ouders:
“Ik wil je hierbij nog hartelijk bedanken voor de mooie cadeaus die je gisteren bij Lena hebt afgeleverd. Wat een verwennerij en wat attent! Hartstikke leuk. Lena kan niet wachten om haar snack pakket vanavond te openen.”
“Ik vond het echt super leuk wat je kwam brengen. Zo aangenaam verrast!”
“Het was super leuk, alleen voor de dames nog erg moeilijk, maar heel erg bedankt. We hebben een leuke avond gehad.” 
Moeder van twee jonge mantelzorgers van 9 jaar.


Reacties in 2019

Dit jaar hebben we tijdens de Come Get It Bol.com cadeaubonnen uitgedeeld. En tijdens de Get Together de film Alladin bekeken bij Pathé Nijmegen.  gegaan in de Week van de Jonge Mantelzorger georganiseerd. Jonge mantelzorgers hebben mogen kijken naar een van de nieuwste films in Pathé Nijmegen.

Reacties van jonge mantelzorgers:
“Nog erg bedankt voor vandaag. We hebben het erg naar ons zin gehad.”
“Hey, bedankt voor het organiseren. Het was leuk!”
“Het was gezellig!”
“Bedankt voor de leuke middag! Ik vond het hartstikke leuk! Als er meer van zulke dagen zijn hoor ik het graag!”

Reactie van ouders:
“Heel erg bedankt, de kinderen hebben een geweldige middag gehad.”
“Bedankt voor de leuke middag!!! De volgende keer zijn ze er zeker weer bij!”


Mantelzorg Nijmegen

Lees hier wat wij voor jonge mantelzorgers doen. Onder Jonge mantelzorgers lees je wanneer je een jonge mantelzorger bent, wat wij voor jou en andere jonge mantelzorgers organiseren, verhalen van jonge mantelzorgers en welke handige websites er zijn.


Op de hoogte blijven

Op Instagram en Facebook delen wij nieuws over de Get Together’s, de Come Get It’s, de Week van de Jonge Mantelzorger en heel veel meer. Dus zorg dat je ons volgt! 

Wil je als eerste weten wat wij voor jonge mantelzorgers organiseren dan kunnen wij jou een Whatsappberichtje sturen wanneer we iets gaan doen. Wil je deze voortaan krijgen, stuur dan een appje naar 06-10351333 of vul het contactformulier in.