Activiteiten

Wij organiseren de cursus Sterker in Mantelzorg, vanuit het samenwerkingsverband Gezond Ouder Worden Nijmegen het Mantelzorgcafé en een activiteit tijdens of rondom de Dag van de Mantelzorg. Door het jaar heen organiseren wij ook activiteiten voor jonge mantelzorgers, bijvoorbeeld tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, activiteiten voor migranten mantelzorgers en activiteiten voor GGZ-mantelzorgers.

Tijdens deze activiteiten kunt u:

  • mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten
  • uw verhaal delen met mantelzorgers die hier voor open staan
  • luisteren naar de verhalen van mantelzorgers
  • steun krijgen van mantelzorgers
  • tips en ervaringen uitwisselen
  • informatie vergaren over bepaalde thema’s die voor u van belang kunnen zijn

Cursus Sterker in Mantelzorg

Het wordt zo makkelijk gezegd: zorg goed voor uzelf! Maar hoe doet u dat als mantelzorger, wanneer de situatie een groot beroep op u doet?
Vanaf 16 mei start een nieuwe cursus Sterker in Mantelzorg. Met onderwerpen als balans houden, grenzen bewaken, hulp vragen en ontspanning biedt de cursus een weg naar betere zorg voor uzelf en het verminderen van overbelasting. De cursusbijeenkomsten zijn op: 16 mei, 23 mei en 30 mei, 13 juni en 4 juli 2022. De inloop hiervan is vanaf 09.15 uur en de bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Aanmelden 
Aanmelden kan door te bellen naar 088-0011333 of e-mailen naar info@mantelzorg-nijmegen.nl 

Adres
Het adres van PH7 is Prins Hendrikstraat 7 in Nijmegen.

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers en berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen. We delen hier ook het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten voor volwassen- en jonge mantelzorgers. Op Facebook en Instagram delen wij met name het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten die wij organiseren. U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Bent u actief op Facebook, dan kunt u ons ‘liken’. Bent u actief op Instagram, dan kunt u ons ‘volgen’. Wilt u voortaan de nieuwsbrief ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: