U bent er voor een ander, wij zijn er voor u!

Mantelzorg Nijmegen is er voor alle mantelzorgers in Nijmegen

Zorgen voor een naaste is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: u bent mantelzorger, u wordt mantelzorger of u heeft in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig.

Bij mantelzorg zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking, verslaving of psychische problemen heeft. Het kan gaan om uw partner, een kind, broer, zus, vader, moeder, een ander familielid of een goede vriend(in). De zorg kan intensief zijn en u kunt mantelzorger zijn voor een naaste die bij u thuis woont, zelfstandig woont of in een zorginstelling woont. U wordt hier niet voor betaald, u zorgt soms 24 uur per dag en u kunt hier niet zomaar mee stoppen. Het kan ook zijn dat u geen zorgtaken heeft, maar dat u zich vooral veel zorgen maakt om uw naaste.

Lees hier hoe wij u kunnen ondersteunen.

Folders

Wij hebben folders voor mantelzorgers, jonge mantelzorgers, GGZ-mantelzorgers en professionals. Er is ook een folder over respijtzorg en er is een flyer over de Themabijeenkomsten. Deze folders en flyer zijn hier terug te vinden.

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers, berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen en informatie over onze cursussen en activiteiten voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Informatie over o.a. deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze Instagram- en Facebookpagina.

Op Instagram kunt u ons ‘volgen’ en op Facebook kunt u ons ‘liken’. U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Onze nieuwsbrief kunt u toegestuurd krijgen. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: