Jij bent er voor een ander, wij zijn er voor jou!

Mantelzorg Nijmegen is er voor alle mantelzorgers in Nijmegen

Zorgen voor een naaste is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je hebt in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig.

Bij mantelzorg zorg je voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking, verslaving of psychische problemen heeft. Het kan gaan om je partner, een kind, broer, zus, vader, moeder, een ander familielid of een goede vriend(in). De zorg kan intensief zijn en je kunt mantelzorger zijn voor een naaste die bij jou thuis woont, zelfstandig woont of in een zorginstelling woont. Je wordt hier niet voor betaald, je zorgt soms 24 uur per dag en je kunt hier niet zomaar mee stoppen. Het kan ook zijn dat je geen zorgtaken hebt, maar dat jij je vooral veel zorgen maakt om jouw naaste.

Lees hier hoe wij jou kunnen ondersteunen.

Folders

Wij hebben folders voor mantelzorgers, jonge mantelzorgers, GGZ-mantelzorgers en professionals. Er is ook een folder over respijtzorg. Deze folders zijn hier terug te vinden.

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers, berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen en informatie over onze cursussen en activiteiten voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Informatie over o.a. deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze Instagram- en Facebookpagina.

Op Instagram kun je ons ‘volgen’ en op Facebook kun je ons ‘liken’. Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Onze nieuwsbrief kun je toegestuurd krijgen. Wil je deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.