U bent er voor een ander, wij zijn er voor u!

Aangepaste ondersteuning i.v.m. het coronavirus

In deze bijzonder moeilijke tijd zijn de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen nog steeds bereikbaar voor vragen of voor een ondersteunend gesprek. Houdt u er rekening mee dat in verband met het coronavirus de mantelzorgconsulenten genoodzaakt zijn om vanuit huis te werken. De ondersteuning aan mantelzorgers wordt met name digitaal en telefonisch aangeboden. Heeft u vragen of de behoefte aan een gesprek neem dan contact met ons op. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Komende maanden geen activiteiten 
“Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf”, zei premier Rutte over de maatregelen die hij tijdens de persconferentie op dinsdag 21 april bekend maakte. Evenementen vormen een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus, oordeelt het kabinet. En dus wordt het verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht verlengd tot 1 september. Wij hebben daarom besloten om de komende maanden geen fysieke activiteiten voor mantelzorgers te organiseren.

MantelzorgNL

Als mantelzorger wilt u weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Kunt u op bezoek gaan bij uw naaste die zelfstandig thuis woont? Hoe gaat dat als u zorgt voor uw naaste en u woont samen in een huis? Hoe zit het met bescherming en testen? Wat is er mogelijk op het gebied van digitale ondersteuning?
Op de website van MantelzorgNL, de landelijke belangenorganisatie voor mantelzorgers, vindt u antwoorden op vragen die MantelzorgNL binnen krijgt. De lijst met veelgestelde vragen wordt dagelijks aangepast aan de laatste inzichten en/of uitgebreid. Check dus regelmatig deze website.
Zit de informatie die u zoekt er niet bij, of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Mantelzorglijn door op werkdagen tussen 09.00 uur en 18.00 uur te bellen naar 030 – 760 60 55. U kunt ook e-mailen naar mantelzorglijn@mantelzorg.nl

Folders

Mantelzorg Nijmegen heeft een folder voor mantelzorgers, een folder voor jonge mantelzorgers en een folder voor professionals. Deze folders zijn hier terug te vinden. 

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. U leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor mantelzorgers wanneer dat weer is toegestaan.

Facebook
U kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: