U bent er voor een ander, wij zijn er voor u!

Als mantelzorger zorgt u voor iemand uit uw eigen omgeving die langdurig ziek is en daardoor hulpbehoevend is. Het kan gaan om bijvoorbeeld een vader met dementie, een tante met een alcoholverslaving, een broer met een handicap, een zusje met een autisme of een goede vriendin met kanker. Als mantelzorger zorgt u misschien 24 uur per dag voor iemand en kunt u op niemand terug vallen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de mantelzorgtaken deelt met andere mantelzorgers waardoor u bijvoorbeeld een dag in de week druk bent het administratieve taken, boodschappen doen en/of de huishouding. Als mantelzorger kunt u samen wonen met de persoon die zorgt nodig heeft of u woont apart. De persoon die zorg nodig heeft kan nog zelfstandig wonen of hij/zij heeft meer zorg en ondersteuning nodig waardoor hij/zij nu in een verzorgingstehuis/verpleeghuis woont. U kunt in dit geval nog steeds een mantelzorger zijn.

Als mantelzorger speelt u een belangrijke rol in het leven van uw dierbare, en bent u een belangrijke partner voor hulpverleners. U draagt bij aan het welbevinden van uw dierbare. Daarbij kan er veel op u afkomen of kan het (soms te) zwaar zijn.
Mantelzorg Nijmegen wilt u als mantelzorger ondersteunen als het u teveel wordt of als u er niet meer uitkomt. U blijft daarbij zelf aan het roer.

We nemen niet de zorg over maar bieden een luisterend oor, informatie, advies en (kortdurende) ondersteuning. Samen met u kijken we wat de mogelijkheden zijn. Zo helpen we u om in balans te blijven.

Folders

Mantelzorg Nijmegen heeft een folder voor mantelzorgers, een folder voor jonge mantelzorgers en een folder voor professionals. Deze folders zijn hier terug te vinden. Wil je graag een aantal folders van ons ontvangen voor bijvoorbeeld een bijeenkomst voor professionals of voor mantelzorgers, neem dan gerust contact met ons op.

Facebook en nieuwsbrieven

We houden mantelzorgers op de hoogte van o.a. activiteiten die voor u interessant kunnen zijn of belangrijk nieuws dat voor u relevant kan zijn, door middel van onze digitale nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Facebook
U kunt rechts op deze pagina, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebook pagina hebben geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in.
Als u niet in het bezit bent van een e-mailadres dan kunt u de Stip bezoeken. Daar kunnen ze de nieuwsbrief uitdraaien. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: