U bent er voor een ander, wij zijn er voor u!

Mantelzorg Nijmegen is er voor u wanneer u vragen heeft of een gesprek wilt over de zorg die u heeft voor een naaste. Naast de zorg voor een dierbare kan het zijn dat er veel – heel veel – te regelen is. Er zijn allerlei regelingen en instrumenten die u kunnen ondersteunen. Maar lang niet alles is bekend of makkelijk te vinden. En tijd om het allemaal uit te zoeken is er maar weinig. Zeker als u zo druk bent met zorgen.

Vraagbaak en ondersteuning

Mantelzorg Nijmegen kan bijvoorbeeld helpen als u vragen heeft over praktische zaken of over activiteiten voor mantelzorgers. Maar ook als u behoefte heeft aan een gesprek op iemand nodig heeft die kan meedenken over de nodige zorg en ondersteuning. Mocht een vraag niet bij Mantelzorg Nijmegen thuishoren, dan kijken de mantelzorgconsulenten samen met u waar u wel terecht kan met deze vraag. Desgewenst kan de mantelzorgconsulent thuis langskomen.

Onder elkaar

Mantelzorg Nijmegen organiseert jaarlijks meerdere activiteiten voor mantelzorgers. De Dag van de Mantelzorg (in november) en de Week van de Jonge Mantelzorger (in juni) zijn op vaste momenten. Andere activiteiten worden verdeeld over het jaar georganiseerd: Mantelzorg Nijmegen verzorgt 2 keer per jaar een thema tijdens het Mantelzorgcafé en 2 á 3 keer per jaar organiseert zij een bijeenkomst op een ander moment en locatie. Deze bijeenkomsten bestaan altijd uit een combinatie van gezelligheid, ontspanning en informatie. De thema’s van deze bijeenkomsten worden aangekondigd via onze digitale nieuwsbrief en via onze Facebookpagina.

Folders

Mantelzorg Nijmegen heeft een folder voor mantelzorgers, een folder voor jonge mantelzorgers en een folder voor professionals. Deze folders zijn hier terug te vinden. Wilt u graag een aantal folders van ons ontvangen voor bijvoorbeeld een bijeenkomst voor professionals of voor mantelzorgers, neem dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. U leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor mantelzorgers. 

Facebook
U kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze voortaan ook ontvangen, stuur ons dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in. Als u niet in het bezit bent van een e-mailadres dan kunt u de Stip in uw wijk bezoeken en daar vragen of ze de nieuwsbrief voor u willen uitdraaien. Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: