Mantelzorg Nijmegen

Mantelzorg Nijmegen is er voor alle mantelzorgers in Nijmegen. Daarnaast hebben wij extra aandacht voor drie specifieke groepen: jonge mantelzorgersmigranten mantelzorgers en GGZ-mantelzorgers

Individuele ondersteuning

U kunt bij ons terecht wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor, het bespreken van uw zorgen en mogelijke oplossingen hiervoor. Een gesprek kan gaan over het behouden of terugvinden van uw balans in combinatie met uw zorgtaken. Of over praktische zaken zoals bijvoorbeeld respijtzorg en de regelingen van de gemeente Nijmegen. Maar ook wanneer u iemand nodig heeft die kan meedenken over de nodige zorg en ondersteuning. Wij kunnen u hierbij ondersteunen. Wij kunnen u ondersteunen via e-mail of door te bellen. Wanneer uw of onze voorkeur uitgaat naar een fysieke afspraak, dan kijken wij samen of dit op een veilige manier mogelijk is. Mocht een vraag niet bij ons thuishoren, dan kijken wij samen met u waar u wel terecht kunt met deze vraag.

Collectieve ondersteuning

Wij organiseren meerdere activiteiten voor mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten kunt u:

  • mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten
  • uw verhaal delen met mantelzorgers die hier voor open staan
  • luisteren naar de verhalen van mantelzorgers
  • steun krijgen van mantelzorgers
  • tips en ervaringen uitwisselen
  • informatie vergaren over bepaalde thema’s die voor u van belang kunnen zijn

Kosten en contact

Voor onze ondersteuning hoeft u niet te betalen. Wilt u contact met ons opnemen, kijk dan hier voor onze contactgegevens. Wilt u graag meer weten over ons, wie wij zijn en wat onze achtergrond is, lees het dan hier.

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers, berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen en informatie over onze cursussen en activiteiten voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Informatie over o.a. deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze Instagram- en Facebookpagina.

Op Instagram kunt u ons ‘volgen’ en op Facebook kunt u ons ‘liken’. U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Onze nieuwsbrief kunt u toegestuurd krijgen. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: