Mantelzorg Nijmegen

Individuele ondersteuning

U kunt bij ons terecht wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor en het bespreken van uw zorgen en mogelijke oplossingen hiervoor. Een gesprek kan bijvoorbeeld gaan over het behouden of terugvinden van uw eigen balans in combinatie met uw mantelzorgtaken, of over praktische zaken zoals bijvoorbeeld respijtzorg en de regelingen van de gemeente Nijmegen. Maar ook wanneer u iemand nodig heeft die kan meedenken over de nodige zorg en ondersteuning. Desgewenst kunnen wij bij u thuis langskomen. Mocht een vraag niet bij ons thuishoren, dan kijken wij samen met u waar u wel terecht kunt met deze vraag.

Ook in deze bijzonder moeilijke tijd zijn wij bereikbaar voor vragen of voor een ondersteunend gesprek. De ondersteuning wordt digitaal, telefonisch of middels een huisbezoek geboden. Wanneer een huisbezoek het meest passend is in de situatie wordt er uiteraard gekeken of dat dit op een veilige manier mogelijk is waarbij er rekening wordt gehouden met de maatregelen van de overheid. 

MantelzorgNL
Als mantelzorger wilt u weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw naaste; wat kan wel en wat kan niet? Op de website van MantelzorgNL leest u alles over mantelzorg en corona.

Collectieve ondersteuning

Wij organiseren meerdere activiteiten voor mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten kunt u:

  • mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten
  • uw verhaal delen met mantelzorgers die hier voor open staan
  • luisteren naar de verhalen van mantelzorgers
  • steun krijgen van mantelzorgers
  • tips en ervaringen uitwisselen
  • informatie vergaren over bepaalde thema’s die voor u van belang kunnen zijn

Lees hier wat wij voor u organiseren. 

Contact

U vindt hier onze contactgegevens. U leest hier ook welke mantelzorgconsulent in uw wijk werkt en wat haar werkdagen zijn. Wilt u graag meer weten over ons, wie wij zijn en wat onze achtergrond is, lees het dan hier.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan onze dienstverlening. 

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsen berichten op onze Facebookpagina. U leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers, het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten.

Facebook
U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u onze Facebookpagina ‘liken’ zodat de berichten die worden gedeeld voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze nieuwsbrief voortaan ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: