Mantelzorg Nijmegen

Mantelzorg Nijmegen is er voor alle mantelzorgers in Nijmegen. Daarnaast hebben wij extra aandacht voor drie specifieke groepen: jonge mantelzorgersmigranten mantelzorgers en GGZ-mantelzorgers

Individuele ondersteuning

Je kunt bij ons terecht wanneer je behoefte hebt aan een luisterend oor, het bespreken van je zorgen en mogelijke oplossingen hiervoor. Een gesprek kan gaan over het behouden of terugvinden van je balans in combinatie met je zorgtaken. Of over praktische zaken zoals bijvoorbeeld respijtzorg en de regelingen van de gemeente Nijmegen. Maar ook wanneer je iemand nodig hebt die kan meedenken over de nodige zorg en ondersteuning. Wij kunnen je hierbij ondersteunen. Dit kan via e-mail, door te bellen, door bij jou thuis langs te komen of een afspraak met jou te maken bij ons op kantoor. Mocht een vraag niet bij ons thuishoren, dan kijken wij samen met jou waar je wel terecht kunt met deze vraag.

Collectieve ondersteuning

Wij organiseren meerdere activiteiten voor mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten kunt je:

  • mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten
  • je verhaal delen met mantelzorgers die hier voor open staan
  • luisteren naar de verhalen van mantelzorgers
  • steun krijgen van mantelzorgers
  • tips en ervaringen uitwisselen
  • informatie vergaren over bepaalde thema’s die voor jou van belang kunnen zijn.

Kosten en contact

Voor onze ondersteuning hoef je niet te betalen. Wil je contact met ons opnemen, kijk dan hier voor onze contactgegevens. Wil je graag meer weten over ons, wie wij zijn en wat onze achtergrond is, lees het dan hier.

Op de hoogte blijven

Wij sturen een paar keer per jaar e-mailberichten met daarin belangrijk nieuws voor mantelzorgers en berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen. Hier staat ook informatie in over onze cursussen en activiteiten voor jonge en volwassen mantelzorgers. Wil je deze e-mailberichten ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Informatie over deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze Facebookpagina. Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst.