Activiteiten

Wij organiseren meerdere activiteiten waar GGZ-mantelzorgers bij kunnen aansluiten. Wij organiseren daarnaast in samenwerking met Pro Persona Connect speciaal voor GGZ-mantelzorgers een cursus. Hieronder lees je daar meer over.

Cursus Psychische problemen in de familie

Voor GGZ-mantelzorgers organiseren wij in samenwerking met Pro Persona Connect de cursus Psychische problemen in de familie. Dit is een cursus voor familieleden, partners en andere direct betrokkenen van mensen met psychische problemen.

Psychische kwetsbaarheid in de familie
Als iemand in het gezin een psychische kwetsbaarheid heeft, geeft dat een enorme impact op de familie. Ook als iemand in je nabije omgeving een psychische aandoening heeft kan dit veel invloed op je hebben. Een psychische stoornis heeft effect op relaties, bijvoorbeeld op de relatie tussen broer en zus, ouder en kind en op de relatie tussen partners. Het veroorzaakt bijvoorbeeld gevoelens van onmacht, spanning, boosheid, schuld en schaamte. Conflicten en machteloosheid maken dat men uitgeput raakt.

Spuien, sparren info en steun
Hoe ga je eigenlijk om met iemand die bijvoorbeeld een depressie heeft, of een psychose? Dat zijn dingen die je niet zomaar uit jezelf kan weten. Het is fijn als je daar tips en steun voor krijgt. Hoe ontstaat zoiets eigenlijk en wat moet je vooral wel en niet zeggen? En hoe doe je dat; je grenzen aangeven als je eigenlijk constant onmisbaar bent? Omgaan en leven met iemand die een psychische kwetsbaarheid heeft kan zwaar zijn. Wij weten natuurlijk niet alle oplossingen maar we staan voor je klaar om te luisteren en wellicht kunnen wij jou ondersteunen.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. De bijeenkomsten zijn wekelijks.  Aanmelden is verplicht en na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt duidelijk of de cursus jou past. Je komt dan op de wachtlijst voor de eerstvolgende cursus. Je kunt bellen naar 026- 3124483 of e-mailen naar preventie@propersona.nl om je aan te melden. Voor deze cursus betaal je alleen materiaalkosten van € 15,-.

 

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers, berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen en informatie over onze cursussen en activiteiten voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Informatie over o.a. deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze Instagram- en Facebookpagina.

Op Instagram kunt u ons ‘volgen’ en op Facebook kunt u ons ‘liken’. U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Onze nieuwsbrief kunt u toegestuurd krijgen. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.