Activiteiten

Wij organiseren meerdere activiteiten waar GGZ-mantelzorgers bij kunnen aansluiten. Wij organiseren ook speciaal voor GGZ-mantelzorgers een of twee activiteiten per jaar. Informatie over deze activiteiten plaatsen wij op deze pagina. Wij delen dit dan ook in onze nieuwsbrief, op Instagram en op Facebook. 

Cursus Psychische problemen in de familie

Voor GGZ-mantelzorgers organiseren wij in samenwerking met Pro Persona Connect de cursus Psychische problemen in de familie. Dit is een cursus voor familieleden, partners en andere direct betrokkenen van mensen met psychische problemen.

Psychische kwetsbaarheid in de familie
Als iemand in het gezin een psychische kwetsbaarheid heeft, geeft dat een enorme impact op de familie. Een psychische stoornis heeft effect op de relatie tussen broer en zus, ouder en kind en op de relatie tussen partners. Het veroorzaakt bijvoorbeeld gevoelens van onmacht, spanning, boosheid, schuld en schaamte. Conflicten en machteloosheid maken dat men uitgeput raakt.

Spuien, sparren info en steun
Wij weten natuurlijk niet alle oplossingen maar we staan voor u klaar om te luisteren en wellicht kunnen wij u ondersteunen. Hoe gaat u eigenlijk om met iemand die bijvoorbeeld een depressie heeft, of een psychose? Dat zijn dingen die u niet zomaar uit zichzelf kan weten. Het is fijn als u daar tips en steun voor krijgt. En hoe doet u dat eigenlijk; uw grenzen aangeven als u eigenlijk constant onmisbaar bent?

Cursus
Omgaan en leven met iemand die een psychische kwetsbaarheid heeft kan zwaar zijn. Hoe ontstaat zoiets eigenlijk en wat moet u vooral wel en niet zeggen? Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert in samenwerking met Mantelzorg Nijmegen een cursus voor familieleden en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 15.00 uur tot 17.00 uur. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 4, 11, 18 en 25 oktober en op 2 en 8 november.  Aanmelden is verplicht en na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt duidelijk of de cursus u past. Er zijn nog maar een paar plekken vrij dus wees er snel bij. Als het vol zit komt u op de wachtlijst te staan voor de volgende keer dat deze cursus wordt georganiseerd. U kunt bellen naar 026- 3124483 of e-mailen naar preventie@propersona.nl Voor deze cursus betaalt u alleen materiaalkosten van € 15,-.

Routebeschrijving 
Het adres van het Wijkcentrum Titus Brandsma is Tweede Oude Heselaan 386 in Nijmegen. U kunt hier overdag gratis parkeren. Er is voldoende mogelijkheid om fietsen te stallen en de bushalte is op 2 minuut lopen van het Wijkcentrum (lijn 6, halte 2e Oude Heselaan).

Corona

Mocht het coronavirus zorgen voor nieuwe maatregelen waardoor wij een activiteit anders invulling moeten geven niet door kunnen laten gaan dan zullen wij dit delen in onze nieuwsbrief, op Instagram en op Facebook.

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers, berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen en informatie over onze cursussen en activiteiten voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Informatie over o.a. deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze Instagram- en Facebookpagina.

Op Instagram kunt u ons ‘volgen’ en op Facebook kunt u ons ‘liken’. U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Onze nieuwsbrief kunt u toegestuurd krijgen. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: