Mantelzorg Nijmegen

Wij zijn er voor jonge mantelzorgers tussen de 7 en 30 jaar die in Nijmegen wonen, werken of naar school gaan. Als wij iets voor jou kunnen doen dan doen wij dat graag want wij zijn er speciaal voor jou.

Je kunt bij ons terecht als je even van je af wil praten, als je vragen hebt of op zoek bent naar informatie. Je kunt met ons appen, bellen, e-mailen of we kunnen ergens met jou afspreken. Je kunt ook bij ons terecht als je met andere jonge mantelzorgers wilt praten of met hen iets leuks wil doen. Lees hier wat wij voor jou organiseren.

Contact met de mantelzorgconsulenten

Heb je vragen of wil je graag een keer met iemand praten? Wil je een keer meedoen met een activiteit, heb je interesse in de gespreksgroep of wil je voortaan een appje toegestuurd krijgen? Vul dan hier het contactformulier in, stuur ons een e-mail of bel ons. Je vindt hier onze contactgegevens.

Tips van JMZpro

  • Tip 1
    Het kan soms lastig zijn om tijd voor jezelf te nemen. Als jij dingen doet waar je blij van wordt, zit je lekkerder in je vel. Dat is het allerbelangrijkste wat er is. Ga dansen, rennen, muziek luisteren, met de hond spelen, lezen, tekenen of chillen met vrienden. En als je nu niet zo goed weet wat je leuk vindt? Experimenteer, leer iets nieuws en ga op ontdekking uit.
  • Tip 2
    Praten helpt voor iedereen, dat hebben heel veel onderzoeken uitgewezen. Zoek iemand in jouw omgeving bij wie dat het fijnst is om te doen, iemand die jij vertrouwt. Een vriend, vriendin, opa, tante, lieve buurvrouw en misschien jouw mentor. En lukt praten nu niet zo goed, dan kan het ook heel goed helpen om te schrijven, te zingen of te tekenen over wat jij meemaakt.
  • Tip 3
    Lukt het even niet, om steeds klaar te staan in huis. Geef het aan. Dat kan lastig zijn, maar weet dat er heel veel mensen zijn die best bereid zijn te helpen. Dat kan iemand in de buurt zijn of familie. Ook zijn er mensen die in jouw gemeente werken die jou kunnen helpen. Van hulp in het huishouden tot luisteren naar jouw verhaal. Misschien komt er al wel eens iemand bij jou thuis om te helpen met de zorg voor je broer, zus of ouders. Stel je vraag.

Op de hoogte blijven

Op Instagram en Facebook delen wij nieuws over onze activiteiten, de Week van de Jonge Mantelzorger, de gespreksgroep en heel veel meer. Dus zorg dat je ons volgt! 

Wil je als eerste weten wat wij voor jonge mantelzorgers organiseren dan kunnen wij jou een Whatsappberichtje sturen wanneer we iets gaan doen. Wil je deze voortaan krijgen, stuur dan een appje naar 06-10351333 of vul het contactformulier in.