Verhalen

Documentaire ‘Jongeren Zorgen’

In 2018 heeft Mantelzorg Nijmegen samengewerkt met New Arts, ROSH Studios en een aantal Nijmeegse jonge mantelzorgers. Bekijk hier de documentaire en luister naar de persoonlijke verhalen van Froukje, Hendrick en Martijn.

 

Luister naar Frank

Frank is niet alleen een bekende DJ op 3FM, hij is ook al vier jaar mantelzorger. Sinds zijn vader de diagnose Alzheimer kreeg, combineert Frank zijn drukke leven met het geven van zorg. Aan zijn vader, maar ook aan zijn moeder, die in deze tijden extra ondersteuning nodig heeft.

 

Luister naar Inge

Toen Inge vijftien was kreeg haar moeder de diagnose bipolaire stoornis. Doordat ze het direct besprak met een vertrouwenspersoon op school, kwam ze in contact met een begeleider en andere mantelzorgers. Zo ontdekte ze dat een meisje in haar straat ook jonge mantelzorger is en konden ze er samen over praten.

 

Luister naar Michael

Al in zijn puberteit besloot Michael de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Naast de liefde en zorg die hij haar geeft, beheert hij ook haar geldzaken. Hij maakte goede afspraken met zijn baas om zijn werk en zorg voor zusje te kunnen combineren.

 

Luister naar Jamielee

Onderwijs combineren met mantelzorg is een pittige opgave. Jamielee vertelt er je het één en ander over in onderstaand filmpje!

 

Luister naar Jolinda

Onderwijs combineren met mantelzorg is een pittige opgave. Jolinda vertelt er je het één en ander over in onderstaand filmpje!

 

Kaylee vertelt haar verhaal in ‘Je Zal Het Maar Zijn’

Als Kaylee 9 jaar oud is, blijkt dat haar vader ernstig ziek is en niet meer kan werken. Kaylee neemt de zorg voor haar vader op zich en runt het huishouden. Bekijk haar verhaal in Je Zal Het Maar Zijn, met Sophie Hilbrand.

 

Lees het verhaal van Femke en haar zus Floor

Femke (16) vertelt openhartig over haar leven samen met haar zus Floor (20). Floor lijdt aan het RETT syndroom en heeft daardoor een meervoudige handicap. Lees hier haar verhaal.


Lois deelt haar ervaring over studie & mantelzorg

Als haar broertje met autisme boos was, kreeg Loïs hem rustig. Als haar vader, die sinds haar tiende MS heeft, hulp nodig had, hielp ze hem met eten. En toen haar moeder borstkanker kreeg was dat wel een klap, maar zette ze ook daar haar schouders onder. Lees hier haar verhaal.

 

Lees de verhalen van blogger Minou

“Ik ben Minou van den Nieuwendijk en ben 22 jaar oud. Ik ben net afgestudeerd als farmakundige en werk momenteel full-time in de farmaceutische industrie. Naast full-time werken ben ik mantelzorger voor mijn moeder, die de longziekte COPD heeft. Met mijn verhaal hoop ik op herkenning en inspiratie bij studenten en jongeren die ook mantelzorgtaken op zich hebben.” Lees hier haar verhaal.


Bikkels

Bikkels (2015) is een tv-serie over jonge mantelzorgers. Bijvoorbeeld over Julia en haar zieke moeder. En over Izzet en haar gehandicapte zusje. De serie is nog steeds online terug te kijken op de website van de VPRO.

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsten berichten op onze Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kunnen wij ook een Whatsapp bericht sturen wanneer wij een activiteit voor jonge mantelzorgers organiseren. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Wij verzenden de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: