Zorgpauze

Mantelzorg kan intensief en stressvol zijn. U kunt alleen goed voor een ander zorgen als u ook goed voor uzelf zorgt. Even ontspannen en tijd voor jezelf om op adem te komen is daarbij belangrijk. Dit kan door een uurtje te gaan sporten, even te winkelen of een avondje voor uzelf te hebben. Het kan dan fijn zijn als u de zorg even aan een ander kunt toevertrouwen. Dit wordt ook wel respijt of respijtzorg genoemd. Wij spreken liever van een zorgpauze. In dit filmpje wordt nogmaals uitgelegd wat respijtzorg, oftewel een zorgpauze, precies is.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om de zorg voor uw familielid, vriend of buur met anderen te delen. Dit kan met vrienden, familie of buren of met vrijwilligers. Het kan één keer of vaker en bij u thuis of ergens anders. Welke zorg u kiest hangt af van uw wensen en de wensen van degene voor wie u zorgt. Soms wordt de zorg door de gemeente betaalt en soms vergoedt uw zorgverzekeraar ook een aantal uur opvang. Deze infographic toont verschillende vormen van respijtzorg en geeft een overzicht van de relevante wetten en regelgeving.

Mantelzorg Nijmegen denkt en kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden die er voor u zijn op het gebied van een zorgpauze.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: