Zorgpauze

Mantelzorg kan intensief en stressvol zijn. Soms heeft u even rust nodig om op adem te komen, om aan uzelf toe te komen. Dan zou het fijn zijn als u de zorg even aan een ander kunt toevertrouwen. Zodat u een paar uurtjes kunt gaan fietsen, gaan wandelen, gaan winkelen of gewoon even helemaal niets doen. Dat kan er toe bijdragen dat het zorgen beter vol te houden is en de balans blijft. Dit wordt meestal respijtzorg genoemd. Wij spreken liever van een zorgpauze. Deze infographic toont verschillende vormen van respijtzorg en geeft een overzicht van de relevante wetten en regelgeving.
Het belang van deze zorgpauze wordt in toenemende mate erkend. Er komen steeds meer mogelijkheden in het land om mantelzorgers een moment van rust aan te bieden. Desondanks is het aanbod beperkt en zal er vaak de nodige creativiteit en kennis van het welzijnsveld nodig zijn om een zorgpauze te kunnen realiseren. We denken en kijken graag met u mee naar de mogelijkheden die er voor u zijn op het gebied van een zorgpauze.

Respijtzorgregeling

Er kunnen nog een aantal mantelzorgers in Nijmegen gebruik maken van de respijtzorgregeling. Klik hier om de flyer van de respijtzorgregeling te downloaden met daarin meer informatie.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: