Over jonge mantelzorgers

In Nijmegen groeit 20% van de kinderen en jongeren op met een zorgsituatie binnen het gezin. Een ouder, een broer of zus, een ander familielid, een zieke vriend of vriendin is langdurig ziek, heeft een beperking, verslaving of psychische problemen. Het gaat hier om jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tussen de 7 en 30 jaar die zorgen voor een naaste. Zij helpen bijvoorbeeld in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en/of helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten. Ze missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf en het kan hen ontbreken aan voldoende ontspanning.

Mantelzorg Nijmegen

Lees hier hoe wij voor jonge mantelzorgers van betekenis kunnen zijn.

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsten berichten op onze Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kunnen wij ook een Whatsapp bericht sturen wanneer wij een activiteit voor jonge mantelzorgers organiseren. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Wij verzenden de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: