Over

In Nijmegen heeft 20% van de kinderen en jongeren te maken met een zorgsituatie binnen het gezin of in zijn of haar omgeving. Het gaat hier om jonge mantelzorgers. Zij zijn tussen de 7 en 30 jaar oud. Zij zorgen voor een broer, zus, vader, moeder, een ander familielid of een goede vriend(in). Dit familielid of deze goede vriend(in) is langdurig ziek, heeft een beperking, verslaving of psychische problemen.

Zij hebben bijvoorbeeld extra huishoudtaken, helpen in de fysieke zorg of helpen met het regelen van de zorg. Zij houden rekening met de situatie en zij maken zich misschien ook wel vaak zorgen. Ook dan zijn het jonge mantelzorgers, als zij zich vooral veel zorgen maken.

Jonge mantelzorgers missen vaak de nodige zorg en aandacht voor zichzelf en het kan hen ontbreken aan voldoende ontspanning.

Mantelzorg Nijmegen

Wij hebben extra aandacht voor deze groep jonge mantelzorgers.
Lees hier hoe wij ze kunnen helpen.

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers en berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen. We delen hier ook het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten voor volwassen- en jonge mantelzorgers. Op Facebook en Instagram delen wij vooral het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten die wij organiseren. Ben je actief op Facebook, dan kun je ons ‘liken’. Ben je actief op Instagram, dan kun je ons ‘volgen’. Wil je voortaan de nieuwsbrief krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Whatsapp
Wanneer wij activiteiten voor jonge mantelzorgers organiseren kunnen wij jou een Whatsappbericht sturen. Wil je voortaan Whatsappberichten krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: