Voor jonge mantelzorgers

Ben jij tussen de 7 en 30 jaar? Woon, werk of studeer jij in de gemeente Nijmegen? Groei jij thuis op met een broer, zus, vader, moeder of een ander familielid die langdurig ziek is, een beperking, een verslaving of psychische problemen heeft? Help je daarom thuis mee, houd jij rekening met de situatie thuis of maak jij je vaak zorgen om hem of haar? Dan ben jij een jonge mantelzorger.

Je kunt een jonge mantelzorger zijn voor bijvoorbeeld:

  • je vader met een nierziekte
  • je broertje met een zware vorm van autisme
  • je oudere zus met het syndroom van Down en ADD
  • je moeder met ALS
  • je oudere broer met borderline
  • je vader met COPD en een lichamelijke handicap
  • je moeder met kanker
  • je opa met dementie

Misschien heeft iemand bij jou thuis een andere ziekte. Er zijn namelijk nog veel meer chronische en langdurige ziektes. In al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft. Herken je dat? Dan ben je niet de enige.
In Nijmegen groeit 20% van de kinderen en jongeren op met een zorgsituatie binnen het gezin. Zij helpen thuis mee om de boel draaiende te houden, net zoals jij. Zij doen bijvoorbeeld de was, ruimen op, ruimen de vaatwasser in en uit, stofzuigen, helpen met de (financiële) administratie, gaan mee naar doktersafspraken, passen op een broertje of zusje en/of maken zich vaak zorgen.

Mantelzorg Nijmegen

Lees hier hoe wij voor jou van betekenis kunnen zijn.

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsten berichten op onze Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kunnen wij ook een Whatsapp bericht sturen wanneer wij een activiteit voor jonge mantelzorgers organiseren. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Wij verzenden de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: