Voor

Je bent een jonge mantelzorger wanneer je zorgt voor bijvoorbeeld je broer(tje) of zus(je), een van je ouders, je opa of oma of iemand anders die belangrijk voor je is. Je zorgt voor hem of haar omdat hij of zij langdurig ziek is, een beperking, verslaving of psychische problemen heeft. Misschien heb je zorg- regel- of huishoudtaken. En misschien heb je geen taken maar pas je soms op een broertje of zusje, hou je altijd rekening met de situatie of je maakt je veel zorgen.

Jouw leven is misschien niet altijd makkelijk. Je kunt niet zorgeloos opgroeien. Je omgeving rekent misschien op jou. Daardoor lukt het je niet om (huis)werk af te krijgen, kun je niet altijd afspreken met vrienden of heb je bijna geen tijd voor jezelf. Er is misschien minder aandacht voor jou dan je zou willen, door de zorgen die er zijn.

De persoon voor wie jij zorgt of waar jij je zorgen om maakt kan bijvoorbeeld een langdurige ziekte hebben zoals kanker, COPD of MS. Een verstandelijke- of geestelijke beperking of een verslaving, zoals een drugs-, game- of alcoholverslaving. Hij of zij kan ook psychische problemen hebben, zoals een depressie, schizofrenie, een angst- of eetstoornis. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Er zijn heel veel verschillende soorten ziektes en problemen die ervoor kunnen zorgen dat je ineens een jonge mantelzorger bent. In Nijmegen heeft 20% van de kinderen en jongeren te maken met een zorgsituatie binnen het gezin of in zijn of haar omgeving.

Mantelzorg Nijmegen

Wij zijn er voor jonge mantelzorgers tussen de 7 en 30 jaar die in de gemeente Nijmegen wonen, werken of naar school gaan. Lees hier hoe wij jou kunnen helpen.

Op de hoogte blijven

Op Instagram en Facebook delen wij nieuws over onze activiteiten, de Week van de Jonge Mantelzorger, de gespreksgroep en heel veel meer. Dus zorg dat je ons volgt! 

Wil je als eerste weten wat wij voor jonge mantelzorgers organiseren dan kunnen wij jou een Whatsappberichtje sturen wanneer we iets gaan doen. Wil je deze voortaan krijgen, stuur dan een appje naar 06-10351333 of vul het contactformulier in.