Leer anderen kennen, doe mee!

Week van de Jonge Mantelzorger

De landelijke Week van de Jonge Mantelzorger vindt jaarlijks plaats in de eerste week van juni, dit jaar van 1 t/m 7 juni. In verband met het coronavirus heeft de overheid verscherpte maatregelen moeten treffen. Mantelzorg Nijmegen heeft daarom helaas moeten besluiten om in zowel de eerste Week van de Jonge Mantelzorger (1 t/m 7 juni) als in de tweede Week van de Jonge Mantelzorger (5 t/m 11 oktober) alle activiteiten te annuleren. Klik hier voor de nieuwsbrief met daarin meer informatie over dit besluit.

Terugblik Week van de Jonge Mantelzorger 2019

In 2019 hebben we tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger aan 48 jonge mantelzorgers het mantelzorgcompliment, een VVV cadeaubon t.w.v. 50 euro, mogen uitdelen. Daarnaast hebben we in deze week een Get Together bij Pathé Nijmegen georganiseerd waar we 22 jonge mantelzorgers mochten ontvangen.
Tijdens de Get Together gaven we jonge mantelzorgers de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, even weg te zijn van thuis en te ontspannen. Ze waren stuk voor stuk enthousiast over deze middag. Naast de leuke reacties die we aan het eind van de middag kregen, ontvingen we ook nog een aantal whatsapp berichtjes naderhand:

“Nog erg bedankt voor vandaag. We hebben het erg naar ons zin gehad.”
– Een jonge mantelzorger van 20 jaar met zijn broertje van 9 jaar

“Hey, bedankt voor het organiseren. Het was leuk!”
– Jonge mantelzorger van 30 jaar met zijn vriendin

“Het was gezellig!”
– Jonge mantelzorger van 27 jaar

“Bedankt voor de leuke middag!!! De volgende keer zijn ze er zeker weer bij!”
– Moeder van twee jonge mantelzorgers van 10 jaar

“Bedankt voor de leuke middag! Ik vond het hartstikke leuk! Als er meer van zulke dagen zijn hoor ik het graag!”
– Jonge mantelzorger van 24 jaar

“Heel erg bedankt, de kinderen hebben een geweldige middag gehad.”
– Moeder van jonge mantelzorgers van 21 jaar en twee van 13 jaar

Voor wie
Jonge mantelzorgers tussen de 9 en 30 jaar, die in Nijmegen wonen, werken of studeren.

Aanmeldperiode
Aanmelden voor de Week van de Jonge Mantelzorger in 2020 is nog niet mogelijk.

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie voor jonge mantelzorgers of voor ouders van jonge mantelzorgers.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Je leest hier meer over belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor jonge mantelzorgers.

Facebook
Je kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen boven in je feed komen te staan.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur ons hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: