Doe mee

Get Together & Come Get It

Mantelzorg Nijmegen organiseert jaarlijks meerdere activiteiten voor jonge mantelzorgers. Een activiteit noemt Mantelzorg Nijmegen een Get Together of Come Get It. Bij een Get Together probeert Mantelzorg Nijmegen altijd iets leuks en gezelligs met meerdere jonge mantelzorgers te gaan doen, in een online- of fysieke vorm. Bij een Come Get It delen we iets leuks uit, een traktatie. Wat er tijdens een Get Together wordt georganiseerd of wat er bij een Come Get It wordt uitgedeeld kondigt Mantelzorg Nijmegen aan in de digitale nieuwsbrief, op de Facebookpagina en in een Whatsapp bericht. 

Week van de Jonge Mantelzorger

1 t/m 7 juni staat in het teken van jonge mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren groeit net zoals jij op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Deze jonge mantelzorgers helpen net als jij bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger werd er landelijk aandacht gevraagd voor jou en andere jonge mantelzorgers. Door heel het land werden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Zo deden we dat ook in Nijmegen. Lees hier meer over de Week van de Jonge Mantelzorger in juni 2021, in Nijmegen

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op haar Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten (voor jonge mantelzorgers).

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kan Mantelzorg Nijmegen ook een Whatsapp bericht sturen wanneer er een activiteit voor jonge mantelzorgers wordt georganiseerd. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die Mantelzorg Nijmegen op haar Facebookpagina heeft geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Mantelzorg Nijmegen verzendt de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: