Ondersteuning professional

​Wij kunnen ingezet worden:

  • wanneer er behoefte is aan informatie en advies bij zorgvragen waar er sprake is van mantelzorg en mogelijk (dreigende) overbelasting
  • voor een doorverwijzing waar wij (een gedeelte van) de mantelzorgondersteuning overnemen
  • voor deelname aan een overleg of casusbespreking
  • voor deelname aan een belangrijk gesprek ter ondersteuning van de mantelzorger
  • voor voorlichting over mantelzorg, mantelzorgers en het ondersteuningsaanbod
  • voor activiteiten voor mantelzorgers
  • voor deskundigheidsbevordering
  • voor advies en begeleiding op het gebied van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

 

Voorlichting
Je kunt ons inzetten voor een voorlichting in online of fysieke vorm. Deze voorlichting kan gericht zijn aan professionals, studenten, patiënten en/of mantelzorgers. Uiteraard bieden we ook maatwerkoplossingen voor specifieke behoeftes.

 

Deskundigheidsbevordering
Je kunt ons inzetten voor deskundigheidsbevordering in online of fysieke vorm. Mantelzorgerconsulenten zijn belangrijke partners als het gaat om het bieden van professionele zorg en ondersteuning. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in de dilemma’s en knelpunten waar mantelzorgers tegenaan kunnen lopen. Wij kunnen jouw team begeleiden en/of informeren over mantelzorg. Dit kan door middel van workshops, training/coaching en presentaties. Uiteraard bieden we ook maatwerkoplossingen voor specifieke behoeftes.

 

Contact

Je vindt hier onze contactgegevens. Wil je graag meer weten over ons, wie wij zijn en wat onze achtergrond is, lees het dan hier.

 

Kosten

Wij brengen geen kosten in rekening voor de ondersteuning aan mantelzorgers en professionals. Wanneer het bij professionals om een frequentere inzet gaat of als het om een eenmalige inzet gaat maar het meer dan een uur tijd vergt dan worden er wel kosten in rekening gebracht.

 

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers, berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen en informatie over onze cursussen en activiteiten voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Informatie over o.a. deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze LinkedIn-, Instagram– en Facebookpagina.

Op LinkedIn en Instagram kun je ons ‘volgen’ en op Facebook kun je ons ‘liken’. Onze nieuwsbrief kun je toegestuurd krijgen. Wil je deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.