Ondersteuning professional

​Wij kunnen ingezet worden:

  • wanneer er behoefte is aan informatie en advies bij zorgvragen waar er sprake is van mantelzorg en mogelijk (dreigende) overbelasting
  • voor een doorverwijzing waar wij (een gedeelte van) de mantelzorgondersteuning overnemen 
  • voor deelname aan een overleg of casusbespreking
  • voor deelname aan een belangrijk gesprek ter ondersteuning van de mantelzorger 
  • voor voorlichting over mantelzorg, mantelzorgers en het ondersteuningsaanbod
  • voor activiteiten voor mantelzorgers
  • voor deskundigheidsbevordering
  • voor advies en begeleiding op het gebied van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Voorlichting
Je kunt ons inzetten voor een voorlichting in online of fysieke vorm. Het kan gaan om een uitgebreide voorlichting van bijvoorbeeld een uur. Het kan ook gaan om een kortere voorlichting van bijvoorbeeld twintig minuten. Deze voorlichting kan gericht zijn aan professionals, studenten, patiënten en/of mantelzorgers. Uiteraard bieden we ook maatwerkoplossingen voor specifieke behoeftes.

Deskundigheidsbevordering
Je kunt ons inzetten voor deskundigheidsbevordering in online of fysieke vorm. Mantelzorgers zijn belangrijke partners als het gaat om het bieden van professionele zorg en ondersteuning. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in de dilemma’s en knelpunten waar mantelzorgers tegenaan kunnen lopen. Wij kunnen jouw team begeleiden en/of informeren over mantelzorg. Dit kan door middel van workshops, training/coaching en presentaties. Uiteraard bieden we ook maatwerkoplossingen voor specifieke behoeftes.

Contact

Je vindt hier onze contactgegevens. Je leest hier ook welke mantelzorgconsulent in welke wijk werkt en wat haar werkdagen zijn. Wil je graag meer weten over ons, wie wij zijn en wat onze achtergrond is, lees het dan hier.

Kosten

Wij brengen geen kosten in rekening voor de ondersteuning aan mantelzorgers en professionals. Wanneer het bij professionals om een frequentere inzet gaat of als het om een eenmalige inzet gaat maar het meer dan een uur tijd vergt dan worden er wel kosten in rekening gebracht.

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsen berichten op onze Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers, het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten. 

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze Facebookpagina ‘liken’ zodat de berichten die worden gedeeld voortaan bij je onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief voortaan ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: