Mantelzorg Nijmegen

Individuele ondersteuning

Mantelzorgers kunnen bij ons terecht wanneer zij behoefte hebben aan een luisterend oor en het bespreken van hun zorgen en mogelijke oplossingen hiervoor. Een gesprek kan bijvoorbeeld gaan over het behouden of terugvinden van de eigen balans in combinatie met de mantelzorgtaken, of over praktische zaken zoals bijvoorbeeld respijtzorg en de regelingen van de gemeente Nijmegen. Maar ook wanneer zij iemand nodig hebben die kan meedenken over de nodige zorg en ondersteuning. Desgewenst kunnen wij bij mantelzorgers thuis langskomen. Mocht een vraag niet bij ons thuishoren, dan kijken we samen met mantelzorgers waar zij wel terecht kunnen met deze vraag.

Collectieve ondersteuning

Wij organiseren meerdere activiteiten voor mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten kunnen zij:

  • mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten
  • hun verhaal delen met mantelzorgers die hier voor open staan
  • luisteren naar de verhalen van mantelzorgers
  • steun krijgen van mantelzorgers
  • tips en ervaringen uitwisselen
  • informatie vergaren over bepaalde thema’s die voor hen van belang kunnen zijn

Lees hier wat wij voor mantelzorgers organiseren. 

Contact

Je vindt hier onze contactgegevens. Je leest hier ook welke mantelzorgconsulent in welke wijk werkt en wat haar werkdagen zijn. Wil je graag meer weten over ons, wie wij zijn en wat onze achtergrond is, lees het dan hier.

Kosten

Wij brengen geen kosten in rekening voor de ondersteuning aan mantelzorgers.

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsen berichten op onze Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers, het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten. 

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze Facebookpagina ‘liken’ zodat de berichten die worden gedeeld voortaan bij je onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief voortaan ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: