Kortdurende ondersteuning

De mantelzorgconsulenten ondersteunen mantelzorgers om zelf de regie te kunnen voeren, te behouden en de mantelzorg vorm te geven. Dat draagt ertoe bij dat de draaglast en de draagkracht in evenwicht zijn. Een mantelzorger is, naast mantelzorger, immers ook partner, kind, werknemer, scholier of vrijwilliger. Het is belangrijk dat de balans tussen verschillende taken en rollen behouden blijft.

Individueel
Een mantelzorger kan bij ons terecht als hij/zij bijvoorbeeld vragen heeft over praktische zaken, als hij/zij vragen heeft over activiteiten voor mantelzorgers en/of als hij/zij behoefte heeft aan een gesprek. Mocht een vraag bij ons niet thuis horen dan kijken wij samen met de mantelzorger waar zijn vraag wel thuis hoort.

In groepsverband
Een mantelzorger kan ook deelnemen aan een activiteit waar meerdere mantelzorgers bij aansluiten. Klik hier om te lezen wat er o.a. voor mantelzorgers wordt georganiseerd.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Mantelzorgers en professionals lezen hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor mantelzorgers.

Facebook
Mantelzorgers en professionals kunnen op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als zij zelf actief zijn op Facebook dan kunnen zij onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij hen onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Als een mantelzorger of professional deze voortaan wilt ontvangen kunnen zij ons een e-mail sturen met dit verzoek of het contactformulier invullen. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: