Kortdurende ondersteuning

Aangepaste ondersteuning i.v.m. het coronavirus

In deze bijzonder moeilijke tijd zijn de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen nog steeds bereikbaar voor vragen of overleg. Houdt er rekening mee dat in verband met het coronavirus de mantelzorgconsulenten genoodzaakt zijn om vanuit huis te werken. De ondersteuning aan zowel mantelzorgers als professionals wordt met name digitaal en telefonisch aangeboden.

Kortdurende ondersteuning

De mantelzorgconsulenten ondersteunen mantelzorgers om zelf de regie te kunnen voeren, te behouden en de mantelzorg vorm te geven. Dat draagt ertoe bij dat de draaglast en de draagkracht in evenwicht zijn. Een mantelzorger is, naast mantelzorger, immers ook partner, kind, werknemer, scholier of vrijwilliger. Het is belangrijk dat de balans tussen verschillende taken en rollen behouden blijft.

Individueel
Een mantelzorger kan bij ons terecht als hij/zij bijvoorbeeld vragen heeft over praktische zaken, als hij/zij vragen heeft over activiteiten voor mantelzorgers en/of als hij/zij behoefte heeft aan een gesprek. Mocht een vraag bij ons niet thuis horen dan kijken wij samen met de mantelzorger waar zijn vraag wel thuis hoort.

In groepsverband
 “Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf”, zei premier Rutte over de maatregelen die hij tijdens de persconferentie op dinsdag 21 april bekend maakte. Evenementen vormen een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus, oordeelt het kabinet. En dus wordt het verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht verlengd tot 1 september. Wij hebben daarom besloten om de komende maanden geen fysieke activiteiten voor mantelzorgers te organiseren.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Mantelzorgers en professionals lezen hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor mantelzorgers wanneer dat weer is toegestaan.

Facebook
Mantelzorgers en professionals kunnen op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als zij zelf actief zijn op Facebook dan kunnen zij onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij hen onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Als een mantelzorger of professional deze voortaan wilt ontvangen kunnen zij ons een e-mail sturen met dit verzoek of het contactformulier invullen. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: