Kortdurende ondersteuning

Onze mantelzorgconsulenten ondersteunen mantelzorgers om zelf de regie te kunnen voeren, te behouden en de mantelzorg vorm te geven.
Dat draagt ertoe bij dat de draaglast en de draagkracht in evenwicht zijn. Een mantelzorger is, naast mantelzorger, immers ook partner, kind, werknemer, scholier of vrijwilliger. Het is belangrijk dat de balans tussen verschillende taken en rollen behouden blijft.

Individueel
Een mantelzorger kan bij ons terecht als hij/zij bijvoorbeeld vragen heeft over praktische zaken, als hij/zij vragen heeft over activiteiten voor mantelzorgers en/of als hij/zij behoefte heeft aan een gesprek. Mocht een vraag bij ons niet thuis horen dan kijken wij samen met de mantelzorger waar zijn vraag wel thuis hoort. Dit kan telefonisch of door middel van een huisbezoek. Dat is afhankelijk van de voorkeur van de mantelzorger.

In groepsverband
Mantelzorgers kunnen deelnemen aan activiteiten. Deze worden georganiseerd door of in samenwerking met Mantelzorg Nijmegen zodat mantelzorgers met elkaar in ontspannen sfeer ervaringen kunnen uitwisselen, informatie kunnen vergaren, hun verhaal kwijt kunnen en elkaar tot steun kunnen zijn. Het programma varieert zodat we kunnen aansluiten bij de interesses van verschillende mantelzorgers.

Op de hoogte blijven
Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Mantelzorgers en professionals lezen hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor mantelzorgers. 

Facebook
Je kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij jou onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in. Als een mantelzorger niet in het bezit is van een e-mailadres dan kan hij/zij de Stip in zijn/haar wijk bezoeken en daar vragen of ze de nieuwsbrief willen uitdraaien. Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: