Kortdurende ondersteuning

Onze consulenten ondersteunen mantelzorgers om zelf de regie kunnen voeren en behouden en de mantelzorg vorm te geven.
Dat draagt ertoe bij dat draaglast en draagkracht in evenwicht zijn. Een mantelzorger is, naast mantelzorger, immers ook partner, kind, werknemer, scholier of vrijwilliger. Het is belangrijk dat de balans tussen verschillende taken en rollen behouden blijft.

Individueel
Een mantelzorger kan bij ons terecht als hij/zij bijvoorbeeld vragen heeft over praktische zaken, als hij/zij vragen heeft over activiteiten voor mantelzorgers, als hij/zij behoefte heeft aan een gesprek, als hij/zij iemand zoekt die kan aansluiten bij het keukentafelgesprek om hem te ondersteunen etc. Mocht een vraag bij ons niet thuis horen dan kijken wij samen met de mantelzorger waar zijn vraag wel thuis hoort. Dit kan via telefoon, onze wijkspreekuren of via een huisbezoek. Dat is afhankelijk van de voorkeur van de mantelzorger.

In groepsverband
Mantelzorgers kunnen deelnemen aan Mantelzorgsalons of andere groepsativiteiten. Deze worden georganiseerd door Mantelzorg Nijmegen om mantelzorgers met elkaar in ontspannen sfeer ervaringen te laten deleninformatie te vergaren, hun verhaal kwijt te kunnen en elkaar tot steun te zijn. Het programma varieert zodat we kunnen aansluiten bij de interesses van verschillende mantelzorgers.
Klik hier voor het aanbod. De laatste informatie is altijd beschikbaar via Facebook.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: