Info en advies

Professionals kunnen bij Mantelzorg Nijmegen terecht voor informatie en advies als het gaat om zorgvragen die complex zijn, waarin mantelzorgvragen een rol spelen of als er sprake is van (dreigende) overbelasting van de mantelzorger. Onze mantelzorgconsulenten denken graag met je mee en adviseren over mogelijke regelingen en het aanbod dat voor deze mantelzorger beschikbaar is.

Deskundigheidsbevordering

Mantelzorgers zijn belangrijke partners als het gaat om het bieden van professionele zorg en ondersteuning. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in de dilemma’s en knelpunten waar mantelzorgers tegenaan kunnen lopen. Mantelzorg Nijmegen kan uw team begeleiden en/of informeren over mantelzorg-specifieke zaken. Dit kan door middel van workshops, training/coaching en presentaties. Uiteraard bieden we ook maatwerkoplossingen voor specifieke behoeften.

Casusbespreking

In specifieke en/of complexe (mantel)zorgvragen kun je de mantelzorgconsulenten inschakelen om met je mee te denken. Zij kunnen je inzicht geven in eventuele regelingen en mogelijkheden voor ontlasting van de mantelzorger. Het eerste gesprek is gratis. Voor verdere consultatie wordt er een tarief berekend.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: