Jij bent er voor een ander, wij zijn er voor jou!

Aangepaste ondersteuning i.v.m. het coronavirus

In deze bijzonder moeilijke tijd zijn de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen nog steeds bereikbaar voor vragen of overleg. Houdt er rekening mee dat in verband met het coronavirus de mantelzorgconsulenten genoodzaakt zijn om vanuit huis te werken. De ondersteuning aan zowel mantelzorgers als professionals wordt met name digitaal en telefonisch aangeboden.

Komende maanden geen activiteiten
“Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf”, zei premier Rutte over de maatregelen die hij tijdens de persconferentie op dinsdag 21 april bekend maakte. Evenementen vormen een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus, oordeelt het kabinet. En dus wordt het verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht verlengd tot 1 september. Wij hebben daarom besloten om de komende maanden geen fysieke activiteiten voor mantelzorgers te organiseren.


Aanbod voor professionals

Mantelzorg Nijmegen is er voor professionals die in hun werk mantelzorgers tegen komen. Professionals kunnen bij Mantelzorg Nijmegen terecht voor informatie en advies als het gaat om zorgvragen die complex zijn, waarin mantelzorgvragen een rol spelen of als er sprake is van (dreigende) overbelasting van de mantelzorger. We denken graag met professionals mee en adviseren over mogelijke regelingen en beschikbaar aanbod. Voor mantelzorgers uit Nijmegen werken wij gratis, voor instellingen in Nijmegen en omgeving tegen een sterk gereduceerd tarief.

Zet Mantelzorg Nijmegen in voor bijvoorbeeld

  • Deskundigheidsbevordering voor het team via presentaties, workshops en trainingen
  • Advies, overleg en deelname aan casusbesprekingen
  • Kortdurende ondersteuning van de mantelzorger bij complexe mantelzorgvraagstukken
  • Deelname aan het keukentafelgesprek ter ondersteuning van de mantelzorger
  • Advies en begeleiding op het gebied van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Folders

Mantelzorg Nijmegen heeft een folder voor mantelzorgers, een folder voor jonge mantelzorgers en een folder voor professionals. Deze folders zijn hier terug te vinden.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Mantelzorgers en professionals lezen hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor mantelzorgers wanneer dat weer is toegestaan.

Facebook
Mantelzorgers en professionals kunnen op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als zij zelf actief zijn op Facebook dan kunnen zij onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij hen onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Als een mantelzorger of professional deze voortaan wilt ontvangen kunnen zij ons een e-mail sturen met dit verzoek of het contactformulier invullen. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: