Jij bent er voor een ander, wij zijn er voor jou!

Mantelzorg Nijmegen is er voor alle professionals in Nijmegen

Zorgen voor een naaste is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je hebt in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig.

Bij mantelzorg zorgt een mantelzorger voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking, verslaving of psychische problemen heeft. Het kan gaan om een partner, een kind, broer, zus, vader, moeder, een ander familielid of een goede vriend(in). De zorg kan intensief zijn en een mantelzorger kan zorgen voor een naaste die bij hem of haar thuis woont, zelfstandig woont of in een zorginstelling woont. Een mantelzorger wordt hier niet voor betaald, hij of zij zorgt soms 24 uur per dag en kan hier niet zomaar mee stoppen.​ Het kan ook zijn dat een mantelzorger geen zorgtaken heeft, maar dat hij of zij zich vooral veel zorgen maakt. Dit komt bijvoorbeeld veel voor bij jonge mantelzorgers en bij GGZ-mantelzorgers.

Lees hier hoe wij voor jou als professional van betekenis kunnen zijn en lees hier hoe wij voor mantelzorgers van betekenis kunnen zijn.

Folders

Wij hebben folders voor mantelzorgers, jonge mantelzorgers, GGZ-mantelzorgers en professionals. Er is ook een folder over respijtzorg en er is een flyer over de Themabijeenkomsten. Deze folders en flyer zijn hier terug te vinden.

Op de hoogte blijven

In onze nieuwsbrief delen wij belangrijk nieuws voor mantelzorgers, berichten over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen en informatie over onze cursussen en activiteiten voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Informatie over o.a. deze cursussen en activiteiten delen wij ook op onze LinkedIn-, Instagram– en Facebookpagina.

Op LinkedIn en Instagram kun je ons ‘volgen’ en op Facebook kun je ons ‘liken’. Onze nieuwsbrief kun je toegestuurd krijgen. Wil je deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in.