Jij bent er voor een ander, wij zijn er voor jou!

Aangepaste ondersteuning i.v.m. het coronavirus

In deze bijzonder moeilijke tijd zijn de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen nog steeds bereikbaar voor vragen of overleg. De ondersteuning aan zowel mantelzorgers als professionals wordt digitaal of telefonisch geboden. Wanneer de situatie rondom een mantelzorger vraagt om een huisbezoek en wanneer een fysiek overleg nodig is dan wordt er uiteraard gekeken of dat dit op een veilige manier mogelijk is waarbij er rekening wordt gehouden met 1,5 meter afstand. Heb je vragen of wil je overleggen neem dan contact met ons op. 

Aanbod voor professionals

Mantelzorg Nijmegen is er voor professionals die in hun werk mantelzorgers tegen komen. Professionals kunnen bij Mantelzorg Nijmegen terecht voor informatie en advies als het gaat om zorgvragen die complex zijn, waarin mantelzorgvragen een rol spelen of als er sprake is van (dreigende) overbelasting van de mantelzorger. We denken graag met professionals mee en adviseren over mogelijke regelingen en beschikbaar aanbod. Voor mantelzorgers uit Nijmegen werken wij gratis, voor instellingen in Nijmegen en omgeving tegen een sterk gereduceerd tarief.

Zet Mantelzorg Nijmegen in voor bijvoorbeeld

  • Deskundigheidsbevordering voor het team via presentaties, workshops en trainingen
  • Advies, overleg en deelname aan casusbesprekingen
  • Kortdurende ondersteuning van de mantelzorger bij complexe mantelzorgvraagstukken
  • Deelname aan het keukentafelgesprek ter ondersteuning van de mantelzorger
  • Advies en begeleiding op het gebied van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Folders

Mantelzorg Nijmegen heeft een folder voor mantelzorgers, een folder voor jonge mantelzorgers en een folder voor professionals. Deze folders zijn hier terug te vinden.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Mantelzorgers en professionals lezen hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor mantelzorgers.

Facebook
Mantelzorgers en professionals kunnen op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als zij zelf actief zijn op Facebook dan kunnen zij onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij hen onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Als een mantelzorger of professional deze voortaan wilt ontvangen kunnen zij ons een e-mail sturen met dit verzoek of het contactformulier invullen. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: