Jij bent er voor een ander, wij zijn er voor jou!

Mantelzorg Nijmegen is er voor professionals die te maken hebben met mantelzorgers. We bieden advies, kijken desgevraagd mee en dragen bij aan expertisebevordering. Je kunt ons ook inschakelen bij complexe mantelzorgvraagstukken. Ons team bestaat uit ervaren mantelzorgconsulenten die hun deskundigheid koppelen aan een hands-on-houding. Voor mantelzorgers uit Nijmegen werken wij gratis, voor instellingen in Nijmegen en omgeving tegen een sterk gereduceerd tarief.

Hoe zorg je er als hulpverlener voor dat je goed met mantelzorgers samenwerkt? Zodat zij zich gezien, gehoord en ondersteund voelen? In voor Mantelzorg heeft vijf tips op een rij gezet. Doe er wat mee! 

Aanbod voor professionals

Je kunt bij Mantelzorg Nijmegen terecht voor o.a.:

  • Deskundigheidsbevordering voor jezelf, jouw collega’s of het team via presentaties, workshops en trainingen.
  • Voorlichting voor een groep professionals, een groep cliënten of een groep studenten.
  • Voor advies, overleg en deelname aan casusbesprekingen.
  • Kortdurende ondersteuning van de mantelzorger bij complexe mantelzorgvraagstukken.
  • Advies en begeleiding op het gebied van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Folders

Mantelzorg Nijmegen heeft een folder voor mantelzorgers, een folder voor jonge mantelzorgers en een folder voor professionals. Deze folders zijn hier terug te vinden. Wil je graag een aantal folders van ons ontvangen voor bijvoorbeeld een bijeenkomst voor professionals of voor mantelzorgers, neem dan gerust contact met ons op.

Facebook en nieuwsbrieven

We houden professionals en mantelzorgers op de hoogte van o.a. activiteiten die voor mantelzorgers interessant kunnen zijn of belangrijk nieuws dat voor mantelzorgers relevant kan zijn, door middel van onze digitale nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Facebook
Je kunt rechts op deze pagina, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebook pagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij jou onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in.
Als een mantelzorger de nieuwsbrief ook wilt ontvangen en hij of zij is niet in het bezit bent van een e-mailadres dan kan de Stip bezocht worden. Daar kunnen ze de nieuwsbrief uitdraaien. Je kunt ook de nieuwsbrieven die wij tot nu toe hebben verzonden, hier terug vinden.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: