Jij bent er voor een ander, wij zijn er voor jou!

Zorgen voor een naaste is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger, je hebt in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig of je komt in je werk mantelzorgers tegen.

Bij mantelzorg zorgt een mantelzorger voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking, verslaving of psychische problemen heeft. Het kan gaan om een partner, een van de kinderen, een broer of zus, een van de ouders, een ander familielid, een goede vriend(in) of een kennis. De zorg kan intensief zijn. Een mantelzorger zorgt voor een naaste die bij hem of haar thuis woont, een naaste die zelfstandig woont of een naaste die in een zorginstelling woont. Een mantelzorger wordt niet betaald. Hij of zij zorgt soms 24 uur per dag en kan hier niet zomaar mee stoppen.​

Lees hier hoe wij voor jou van betekenis kan zijn en lees hier hoe wij voor mantelzorgers van betekenis kunnen zijn.

Folders

Wij hebben folders voor mantelzorgers, jonge mantelzorgers en professionals. Er is ook een folder over respijtzorg en er is een flyer over het Mantelzorgcafé. Deze folders en flyer zijn hier terug te vinden.

Op de hoogte blijven

Wij versturen een digitale nieuwsbrief en wij plaatsen berichten op onze Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers, het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten. 

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze Facebookpagina ‘liken’ zodat de berichten die worden gedeeld voortaan bij je onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief voortaan ook toegestuurd krijgen, stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: