Mantelzorgcafé

Op de eerste maandag en op de eerste donderdag van de maand (vanaf de maand oktober) organiseert Mantelzorg Nijmegen het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers zijn van harte welkom op maandag van 19.00 tot 21.00 in Deel De Dag Brakkenstein, Kanunnik van Kekenstraat 2 en/of op donderdag van 10.00 tot 12.00 in de Wijkfabriek Wolfskuil, Koninginnelaan 1. Deelname aan het Mantelzorgcafé is voor mantelzorgers gratis.

Tijdens het Mantelzorgcafé kunnen mantelzorgers op ontspannen wijze andere mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten, ervaringen en tips met elkaar delen en informatie vergaren over verschillende thema’s. Er is een gevarieerd programma. Dit programma wordt o.a. aangekondigd op de Facebookpagina van Mantelzorg Nijmegen en in de digitale nieuwsbrief van Mantelzorg Nijmegen.   

Spelregels i.v.m. het coronavirus
In verband met het coronavirus hebben we een aantal spelregels voor deelname aan het Mantelzorgcafé nog even op een rijtje gezet:

  1. Blijf thuis als u klachten heeft die passen bij het coronavirus.
  2. Zorg dat u niet eerder dan 10 minuten voor aanvang aanwezig bent.
  3. Desinfecteer uw handen.
  4. Schud geen handen, geef elkaar de ruimte en houd tenminste 1,5 meter afstand.

    Wij gaan er vanuit dat wij u in het Mantelzorgcafé kunnen ontvangen. Mocht het coronavirus zorgen voor nieuwe maatregelen waardoor het Mantelzorgcafé onverhoopt niet door kan gaan dan zullen wij dit o.a. via de website en de Facebookpagina kenbaar maken.


    Het Mantelzorgcafé is een activiteit van het samenwerkingsverband Gezond Ouder Worden Nijmegen. Dit samenwerkingsverband bestaat uit Sterker sociaal werk – Mantelzorg Nijmegen, ZZG Zorggroep, GGD Gelderland Zuid, Gemeente Nijmegen, Netwerk 100, NEO en Bindkracht 10. 

Op de hoogte blijven 

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op haar Facebookpagina. U leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers, het programma van het Mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten.  

Facebook 
U kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die Mantelzorg Nijmegen op haar Facebookpagina heeft geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die worden gedeeld voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht. 

Nieuwsbrief 
Mantelzorg Nijmegen verzendt haar nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur Mantelzorg Nijmegen dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.  

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: