Ken jij een jonge mantelzorger?

Veel kinderen en jongeren maken het mee: bij hen thuis is iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of een ernstige verslaving. Het kan om een vader/moeder gaan, een broer/zus, een ander familielid of een vriend/vriendin. Zij helpen thuis vaak mee door bijvoorbeeld boodschappen te doen, te koken, wasjes te draaien, op een jonger broertje of zusje te passen, de administratie te regelen etc. Het kan ook zo zijn dat deze kinderen en jongeren geen fysieke taken thuis hebben maar zich wel constant moeten aanpassen of zich continu zorgen maken om een ziek familielid. Dan zijn zij ook jonge mantelzorgers!

Is dit bij u thuis het geval?

Houdt dit dan goed in de gaten. Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft of als het u goed lijkt als uw zoon of dochter een keer met ons in gesprek gaat.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. U leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de  gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor jonge mantelzorgers. 

Facebook
U kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: