Voor ouders

Veel kinderen en jongeren maken het mee: bij hen thuis is iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of een ernstige verslaving. Het kan om een vader/moeder gaan, een broer/zus, een ander familielid of een vriend/vriendin. Zij helpen thuis vaak mee door bijvoorbeeld boodschappen te doen, te koken, wasjes te draaien, op een jonger broertje of zusje te passen, de administratie te regelen etc. Het kan ook zo zijn dat deze kinderen en jongeren geen fysieke taken thuis hebben maar zich wel constant moeten aanpassen of zich continu zorgen maken om een ziek familielid. Dan zijn zij ook jonge mantelzorgers!

Is dit bij u thuis het geval?

Houdt dit dan goed in de gaten. Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft of als het u goed lijkt als uw zoon of dochter een keer met ons in gesprek gaat. Houdt onze website en Facebookpagina in de gaten om te zien wat we voor (jonge) mantelzorgers organiseren.

Op de hoogte blijven

We houden mantelzorgers op de hoogte van de activiteiten die wij zelf of mede organiseren door middel van onze digitale nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Facebook
U kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als u zelf actief bent op Facebook dan kunt u onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen voortaan bij u onder de aandacht worden gebracht.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wilt u deze voortaan ontvangen, stuur ons dan een e-mail met dit verzoek of vul het contactformulier in. Als u niet in het bezit bent van een e-mailadres dan kunt u de Stip in uw wijk bezoeken en daar vragen of ze de nieuwsbrief voor u willen uitdraaien. Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: