Ken jij een jonge mantelzorger?

Veel kinderen en jongeren tussen de 7 en 30 jaar maken het mee: bij hen thuis is iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of een ernstige verslaving. Het kan om een vader of moeder gaan, een broer of zus, een ander familielid of een goede vriend of vriendin. Zij helpen thuis vaak mee door bijvoorbeeld boodschappen te doen, te koken, wasjes te draaien, op een jonger broertje of zusje te passen, de administratie te regelen etc. Het kan ook zo zijn dat deze kinderen en jongeren geen fysieke taken thuis hebben maar zich wel constant moeten aanpassen of zich continu zorgen maken om een ziek familielid. Dan zijn zij ook jonge mantelzorgers!

Is dit bij jou thuis het geval?

Is jouw zoon of dochter een jonge mantelzorger, houdt dit dan goed in de gaten. Neem gerust contact met op met Mantelzorg Nijmegen als je hier vragen over hebt of als het je goed lijkt als je zoon of dochter een keer met Mantelzorg Nijmegen in gesprek gaat.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op haar Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten (voor jonge mantelzorgers).

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kan Mantelzorg Nijmegen ook een Whatsapp bericht sturen wanneer er een activiteit voor jonge mantelzorgers wordt georganiseerd. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die Mantelzorg Nijmegen op haar Facebookpagina heeft geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Mantelzorg Nijmegen verzendt de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: