Ben jij een jonge mantelzorger?

Ben jij tussen de 7 en 30 jaar? Zorg jij thuis voor een ziek familielid, een zieke vriend of vriendin? Moet je daardoor thuis vaak meehelpen? Of maak jij je meer zorgen omdat hij of zij zo ziek is? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Je kunt een jonge mantelzorger zijn voor bijvoorbeeld:

  • je vader met een nierziekte
  • je broertje met een zware vorm van autisme
  • je oudere zus met het syndroom van Down en ADD
  • je moeder met ALS
  • je oudere broer met borderline
  • je vader met COPD en een lichamelijke handicap
  • je moeder met kanker
  • je opa met dementie

Misschien heeft iemand bij jou thuis een andere ziekte. Er zijn namelijk nog veel meer chronische en langdurige ziektes. In al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft. Herken je dat? Dan ben je niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger.
Zij helpen thuis mee om de boel draaiende te houden, net zoals jij. Zij doen bijvoorbeeld de was, ruimen op, ruimen de vaatwasser in en uit, stofzuigen, helpen met de (financiële) administratie, gaan mee naar doktersafspraken, passen op een broertje of zusje en/of maken zich vaak zorgen.

Deel je zorg

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Deel je zorg op school, met vrienden of familie, met een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen of met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn.

Mantelzorg Nijmegen
Wil je even je hart luchten, wil je dat er iemand even met je meedenkt of heb je andere vragen, neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen. Bekijk ook deze visual. Hier lees je waar je als jonge mantelzorger nog meer terug kunt voor hulp.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op haar Facebookpagina. Je leest hier meer over ontwikkelingen rondom mantelzorg binnen de gemeente Nijmegen, belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers, het programma van het mantelzorgcafé en informatie over andere activiteiten (voor jonge mantelzorgers).

Whatsapp
Speciaal voor jonge mantelzorgers kan Mantelzorg Nijmegen ook een Whatsapp bericht sturen wanneer er een activiteit voor jonge mantelzorgers wordt georganiseerd. Wil je vanaf nu ook Whatsapp berichten toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in.

Facebook
Je kunt op deze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die Mantelzorg Nijmegen op haar Facebookpagina heeft geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je deze pagina ‘liken’ zodat de berichten die gedeeld worden boven in je feed komen te staan. 

Nieuwsbrief
Mantelzorg Nijmegen verzendt de nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze nieuwsbrief vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur Mantelzorg Nijmegen hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op deze website. 

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: