Ben jij een jonge mantelzorger?

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Je bent een jonge mantelzorger wanneer je zorgt voor of je zorgen maakt om bijvoorbeeld:

  • je vader met een nierziekte
  • je broertje met een zware vorm van autisme
  • je oudere zus met het syndroom van Down en ADD
  • je moeder met ALS
  • je oudere broer met borderline
  • je vader met COPD en een lichamelijke handicap
  • je moeder met kanker
  • je opa met dementie

Misschien heeft iemand bij jou thuis een andere ziekte. Er zijn namelijk nog veel meer chronische en langdurige ziektes. In al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft. Herken je dat? Dan ben je niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger.
Zij helpen thuis mee om de boel draaiende te houden, net zoals jij. Zij doen bijvoorbeeld de was, ruimen op, ruimen de vaatwasser in en uit, stofzuigen, helpen met de (financiële) administratie, gaan mee naar doktersafspraken, passen op een broertje of zusje en/of maken zich vaak zorgen.

Waar kun je terecht?

Wil je even je hart luchten, wil je dat er iemand even met je meedenkt of heb je andere vragen, neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen.
Van maandag t/m donderdag kun je contact opnemen met mantelzorgconsulent Jehzira Huwaë of een van haar collega’s bij Mantelzorg Nijmegen. Je kunt appen of bellen naar 06 – 10 35 13 33 of e-mailen naar j.huwae@sterker.nl Het is natuurlijk ook mogelijk om te facetimen of te videobellen via whatsapp.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Je leest hier meer over belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor jonge mantelzorgers wanneer dat weer is toegestaan. In september lees je hier ook wat we tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger gaan uitdelen en wat we gaan organiseren, mits het coronavirus en de overheid dat toelaten.

Facebook
Je kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen boven in je feed komen te staan.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur ons hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: