Corona

Deel je zorg

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Deel je zorg op school, met vrienden of familie, met een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen of met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn.

Mantelzorg Nijmegen
Wil je even je hart luchten, wil je dat er iemand even met je meedenkt of heb je andere vragen, neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen. Bekijk ook deze visual. Hier lees je waar je als jonge mantelzorger nog meer terug kunt voor hulp.

Tips

De coronacrisis heeft op veel jonge mantelzorgers behoorlijk wat impact. Je zit meer thuis met elkaar, en soms komt er ook niemand meer bij jullie thuis om te helpen. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Om jou door deze periode heen te slepen, hebben jonge mantelzorgers van de klankbordgroep JMZ PRO een aantal tips voor je op een rij gezet.

 • Doe iets leuks
  Waar krijg je energie van? Is dat bijvoorbeeld koekjes bakken, of een mooie tekening maken? Probeer elke dag een moment voor jezelf te nemen waarin je even kunt opladen! Bekijk hier wat leuke tips!

 • Trek jezelf af en toe terug uit de thuissituatie
  Ga een blokje om (gelukkig mag dat gewoon), of juist even chillen op je eigen kamer. Spreek dan wel even af dat jij op die plek even niet gestoord wordt, zodat je echt even tot jezelf kunt komen.
 • Spreek af met vrienden
  (natuurlijk kan dit nu alleen online of op anderhalve meter afstand) om wat gezelligs te doen.
 • Lucht je hart
  Dat kan natuurlijk ook bij vrienden. Maar soms is het fijn om eens contact te hebben met iemand die je niet kent. Misschien kan deze persoon wel even met je meedenken als je ergens niet uitkomt, of advies geven hoe je dingen anders aan kunt pakken zodat de situatie je wat minder zwaar valt.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: