Soms kun je wel wat hulp gebruiken

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Op school, met vrienden of familie, met een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen of met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn.

Tips!

 • Deel je zorg
  Praat over je situatie met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld een nicht/neef of een ander familielid, een vriend/vriendin of een hulpverlener. Je zult merken dat het oplucht om je zorgen te delen.

   

 • Bespreek het op school
  Vertel aan je mentor, slb-er of leraar over je thuissituatie. Hij of zij begrijpt dan beter dat je je huiswerk een keer niet af hebt, dat je met je gedachten niet bij de les bent en hij kan samen met je kijken naar wat je nodig hebt om het thuis en op school vol te houden.

   

 • Geef aan wanneer het te veel is
  Misschien kunnen mensen in je omgeving wat van je overnemen. Dat is niet egoïstisch, maar nodig om het vol te houden. Weet je niemand? Vraag dan bijvoorbeeld hulp bij Mantelzorg Nijmegen. Wij kunnen samen met je kijken wie we daarvoor kunnen vragen.

   

 • Blijf leuke dingen doen
  Ga lekker sporten en blijf met vrienden afspreken. Zo heb je afleiding en sta je er niet alleen voor. Tijd voor jezelf is ook belangrijk!

   

 • Zoek informatie
  Is iets niet duidelijk over de ziekte of handicap? Stel je vraag aan je familie, je huisarts, een verpleegkundige of aan een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen. Het antwoord kan je geruststellen.

Waar kun je terecht?

Wil je even je hart luchten, wil je dat er iemand even met je meedenkt of heb je andere vragen, neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen.
Van maandag t/m vrijdag kun je contact opnemen met een van de mantelzorgconsulenten bij Mantelzorg Nijmegen
Bekijk ook deze visual. Hier lees je waar je als jonge mantelzorger nog meer terug kunt voor hulp.

Op de hoogte blijven

Mantelzorg Nijmegen verstuurt een digitale nieuwsbrief en plaatst berichten op de Facebookpagina. Je leest hier meer over belangrijk nieuws voor jonge mantelzorgers en de activiteiten die Mantelzorg Nijmegen zelf of mede organiseert voor jonge mantelzorgers.

Facebook
Je kunt op onze website, zonder in te hoeven loggen op Facebook, de berichten terug lezen die wij op onze Facebookpagina hebben geplaatst. Als je zelf actief bent op Facebook dan kun je onze pagina ‘liken’ zodat de berichten die wij delen boven in je feed komen te staan.

Nieuwsbrief
Wij verzenden onze nieuwsbrief alleen digitaal. Wil je deze vanaf nu ook toegestuurd krijgen, stuur ons hier dan een e-mail over of vul het contactformulier in. Alle nieuwsbrieven zijn overigens terug te vinden op onze website.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: