Deel je zorg

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Deel je zorg op school, met vrienden of familie, met een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen of met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn.

Mantelzorg Nijmegen
Wil je even je hart luchten, wil je dat er iemand even met je meedenkt of heb je andere vragen, neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen. Bekijk ook deze visual. Hier lees je waar je als jonge mantelzorger nog meer terug kunt voor hulp.

Tips

 • Deel je zorg
  Praat over je situatie met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld een nicht/neef of een ander familielid, een vriend/vriendin of een hulpverlener. Je zult merken dat het oplucht om je zorgen te delen.

   

 • Bespreek het op school
  Vertel aan je mentor, slb-er of leraar over je thuissituatie. Hij of zij begrijpt dan beter dat je je huiswerk een keer niet af hebt, dat je met je gedachten niet bij de les bent en hij kan samen met je kijken naar wat je nodig hebt om het thuis en op school vol te houden.

   

 • Geef aan wanneer het te veel is
  Misschien kunnen mensen in je omgeving wat van je overnemen. Dat is niet egoïstisch, maar nodig om het vol te houden. Weet je niemand? Vraag dan bijvoorbeeld hulp bij Mantelzorg Nijmegen. Wij kunnen samen met je kijken wie we daarvoor kunnen vragen.

   

 • Blijf leuke dingen doen
  Ga lekker sporten en blijf met vrienden afspreken. Zo heb je afleiding en sta je er niet alleen voor. Tijd voor jezelf is ook belangrijk!

   

 • Zoek informatie
  Is iets niet duidelijk over de ziekte of handicap? Stel je vraag aan je familie, je huisarts, een verpleegkundige of aan een mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen. Het antwoord kan je geruststellen.

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: