Info en advies

Goede ondersteuning voor mantelzorgers draagt ertoe bij dat draaglast en draagkracht in evenwicht zijn. Een mantelzorger is, naast mantelzorger, vaak ook partner, kind, werknemer, scholier of vrijwilliger. Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk dat de balans tussen verschillende taken en rollen behouden blijft.

U kunt een beroep doen op de mantelzorgconsulenten als u bijvoorbeeld vragen heeft over praktische zaken, als u vragen heeft over activiteiten voor mantelzorgers of als u behoefte hebt aan een gesprek. Mocht een vraag bij ons niet thuis horen dan kijken wij samen met u waar uw vraag wel thuis hoort. Indien u dit prettig vind komt de mantelzorgconsulent bij u thuis voor een gesprek. Kijk hier hoe u contact met ons kunt opnemen. U kunt ook binnen komen lopen tijdens een van onze spreekuren.

Spreekuren

Mantelzorg Nijmegen organiseert wekelijkse inloopspreekuren bij Stip Hatert, Stip Oost, Stip Oud-West, Stip Dukenburg, Stip Midden en het ROC Nijmegen.

Hier kunnen (jonge) mantelzorgers binnenlopen met vragen, voor advies of gewoon een goed gesprek. Bijvoorbeeld over hoe u uw mantelzorgtaken kunt verlichten of verdelen, hoe u een moment van rust inbouwt of de zaken financieel kunt regelen. De mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen kennen de mogelijkheden en zetten ze graag samen met u op een rij. (Gedurende de vakantieperiodes kunnen de openingstijden afwijken.)

Algemeen spreekuur

 • Stip Hatert
  Couwenbergstraat 14

  elke maandag van 11.00 – 13.30 uur
 • Stip Oost
  Elzenstraat 4

  elke maandag van 13.30 – 15.00 uur
 • Stip Oud West
  Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386

  elke dinsdag van 9.30 – 12.00 uur
 • Stip Dukenburg
  Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 70-39

  elke dinsdag van 9.30 – 12.00 uur
 • Stip Midden
  Voorzieningenhart ‘t Hert, Thijmstraat 40

  elke dinsdag van 13.30 – 15.00 uur

Spreekuur jonge mantelzorgers

 

 • ROC Nijmegen (infocentrum)
  Campusbaan 6

  elke maandag van 14.30 – 16.30

Mantelzorg Nijmegen is een onderdeel van: